Bruk høreapparatet ditt!

Sist oppdatert 30.10.2010 av Trym Helbostad

Kanarifuglen kommer opp i en rekke uheldige situasjoner når han forsøker å hjelpe kameraten sin. Foto: Tor Slette Johansen

Nå foreligger en reklamefilm som setter fokus på at alt for mange høreapparater blir liggende ubrukt.

I filmen følger vi hørselshemmede Carl som ikke bruker høreapparatet sitt og kompisen hans, Truls.

Se filmen her: Bruk hundre millioner

Truls løper etter Carl, som har mistet lommeboken sin, for å levere den tilbake. Carl hører ikke at Truls roper på ham og vi ser at Truls kommer opp i en mengde uheldige episoder på veien.

Budskapet er: Bruk høreapparatet ditt!

Bakgrunnen for filmen er at høreapparater for 100 millioner kroner ligger ubrukt i norske hjem. En ting er at det utgjør en stor verdi, en annen ting er at personer som kunne hatt god nytte av et høreapparat ikke bruker det.

HLF ønsker at flest mulig skal ta i bruk dette viktige hjelpemiddelet som i utgangspunktet er gratis.

HLF mener at høreapparatbrukere må få tettere oppfølging ute i kommunene og at det må plass et bedre samarbeid med frivillig sektor for å finne en god løsning. Mens HLF jobber aktivt med denne utfordringen, håper vi at også du tar utfordringen og tar i bruk høreapparatet.

Det er mange grunner til at man lar være å bruke høreapparatet. Noen synes det er utfordrende å bruke, lydene er kanskje ikke slik du hadde tenkt deg. Noen synes også det er vanskelig å skifte filter og batteri.

Les også: En god start med høreapparat

Likevel; det er mange fordeler ved å bruke et høreapparat. Høreapparatet kan ikke gi deg tilbake hørselen du en gang hadde, men det forsterker lydbildet og gjør det lettere å høre hva som blir sagt. Det er naturlig at det tar tid å venne seg til høreapparatet - men det er viktig at du ikke gir opp selv om forventningene dine ikke blir innfridd med en gang.

Ingen kan tvinge deg til å bruke et høreapparat. Du må selv være motivert. Det er kanskje den viktigste faktoren for å ta i bruk høreapparatet og ikke at alle andre sier at du bør bruke det.

Sammen med audiografen skal du velge et høreapparat som passer deg. Husk at hørselstap er individuelt og at du kanskje må prøve flere apparater før du finner et som passer deg. Det er ikke sikkert det apparatet naboen bruker passer til din bruk.

Vi i HLF skal gjøre så godt vi kan for at du skal bli fornøyd med dine høreapparater. HLF har 500 frivillige hørselshemmede likemenn som hjelper andre som er i samme situasjon.

Les også: Finn din nærmeste likemann

HLFs likemenn for høreapparatbrukere står til tjeneste om du trenger hjelp til å bytte batterier eller råd om hvordan du kan bruke høreapparatet ditt best mulig. Tjenesten er gratis.

 

Tillitsvalgtssider

Samarbeidspartnere:

Filmen er et samarbeidsprosjekt mellom FilmFaktisk, Plan A kommunikasjon, Siemens og HLF.