Hopp til innhold

– Gjennom bloggen ønsker jeg å hjelpe andre som har hørselshemmede barn, forteller Marianne Bakkevold Vassnes.

Av

Gjennom bloggen Barn og nedsatt hørsel skriver Marianne Bakkevold Vassnes om nedsatt hørsel hos egne barn, og hvordan dette påvirker familien i hverdagen.

Her er et eksempel hentet fra bloggen: "Den første uka gikk han med apparatene kun noen timer for dagen. Vi hadde avtale med barnehagen at han skulle få hyppige pauser og at det ikke skulle være noe press å gå med dem. Etter en uke trengte han sjeldent pauser lenger, og gikk stort sett med dem hele dagen. Han hadde ofte en pause midt på dagen eller etter barnehagen, men ellers var de på!"

Marianne begynte å blogge etter at hun og mannen fikk barn nummer to med nedsatt hørsel.

– Vi syntes det var vanskelig å komme i kontakt med andre foreldre med hørselshemmede barn. Jeg begynte å blogge, både som en dagbok for min egen del og for å hjelpe andre i samme situasjon. Det har fungert; bloggen har vært en ventil samtidig som vi har oppdaget at miljøet med foreldre med hørselshemmede barn er større enn vi trodde.Gjennom bloggen kan interesserte følge livet med hørselshemmede barn

– Jeg ønsker å nå familier som har barn med nedsatt hørsel. Mange føler at de står alene, men gjennom bloggen formidler jeg praktisk informasjon om hjelpemidler og rettigheter. Det er viktig å vise at det er et nettverk der ute og at det ordner seg som regel til slutt, sier 31-åringen fra Vindafjord i Rogaland.

– Jeg tror også bloggen har en viktig funksjon for de rundt oss, de som er usikre på dette med barn og høreapparater, legger hun til

– Hvordan er dialogen med de som leser bloggen?

– Etter at jeg begynte å dele blogginnlegg via Facebook, kom bloggen ut til et litt større publikum. Tilbakemeldingene som har kommet har vært veldig positive. Jeg er glad for alle som legger igjen kommentarer eller gir tilbakemelding på budskapet i bloggen.

Marianne og mannen har to sønner på åtte og fem år, begge med nedsatt hørsel. Datteren på to år er under utredning. Hun vokter seg for å dele for mye av familiens privatliv.

– Det å blogge er en balansegang. Når du blogger, må du by på deg selv. Jeg ønsker å få fram historiene og utfordringene, samtidig som det ikke skal være for privat. Jeg er blant annet restriktiv med bilder, sier hun.

– Hvor lenge vil du blogge?

– Det har jeg ikke tenkt på. Det er naturlig for meg å blogge nå og jeg vil holde på så lenge jeg føler jeg har noe å formidle, sier den skriveglade trebarnsmoren.

Her er et knippe andre hørselsrelaterte blogger:

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding