Hopp til innhold

Innen utgangen av året skal det iverksettes et pilotprosjekt med nød-sms for døve og hørselshemmede.

Anders Anundsen ser på nød-sms-løsninger. Foto: DNKGjennom en årrekke har Norges Døveforbund og HLF kjempet for at døve og hørselshemmede skal kunne kontakte nødetatene i en krisesituasjon.

For over tre år siden kunne daværende justisminister Grete Faremo (Ap) fortelle at bruk av nød-sms for døve og hørselshemmede ville være klart til bruk i løpet av 2015.

Først i februar 2016 fikk Direktoratet for nødkommunikasjon oppdraget fra Justis- og beredskapsdepartementet om å etablere et pilotprosjekt for nød-sms.

Nylig kunne Justis- og beredskapsdepartementet informere om at pilotprosjektet skal starte innen utgangen av 2016. Pilotprosjektet vil medføre at enkelte brukergrupper kan sende SMS direkte til nødmeldingstjenesten.

– Jeg er meget fornøyd med at døve og hørselshemmede får mulighet til å kommunisere direkte med nødmeldingstjenesten, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen fra Frp (bildet).

Det er den samlokaliserte nødmeldesentralen i Bodø som de neste to årene skal motta alle henvendelser som kommer på SMS.

Erfaringene fra pilotprosjektet vil danne grunnlaget for fremtidige løsninger for tekstbasert kommunikasjon med nødmeldesentralene.

Anders Hegre, generalsekretær i HLF, forventer at myndighetene holder ord denne gangen.

– Vi er glade for at regjeringen nå har fokus på å ferdigstille denne tjenesten som er helt nødvendig for sikkerheten og tryggheten til hver enkelt. Vi forventer at regjeringen holder ord og at tjenesten er tilgjengelig innen utløpet av året, sier Hegre som aller helst skulle ha sett at dette var en åpen og sikker løsning for alle, og ikke en lukket pilot for utvalgte brukergrupper.

Bruk av sms-tjenesten vil kreve forhåndsregistrering.

Les også: Snart blir det mulig å sende tekstmelding for å få nødhjelp

Les også: Nødmeldingstjenestene klargjøres for mottak av SMS

   

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding