Hopp til innhold

HLF protesterer mot forslaget om å overføre Statpeds oppgaver ned til kommunenivå, fordi hørselshemmede elever vil bli skadelidende.

– Hørselshemmede elever vil bli skadelidende, sier Anders Hegre generalsekretær i HLF– Statped er avgjørende for god læring til marginale grupper og har et godt tilbud der kommuner og foresatte kan få nødvendig kunnskap. I mange små kommuner kan det være få elever med hørselsproblemer. Da er det tilnærmet umulig for en kommune å opprettholde et eget kompetansemiljø. Statped, med sine eksperter og god kunnskap om hørsel, kan gi den nødvendige støtten kommuner og brukere trenger, sier HLFs generalsekretær Anders Hegre (bildet).

Kunnskapsdepartementet satte i april 2015 ned en gruppe for å vurdere organiseringen av oppgavene til departementet og underliggende virksomheter, med mandat til å foreslå framtidig organisering. Gruppen overleverte sin rapport, "Kunnskapssektoren sett utenfra", til kunnskapsministeren i januar. Nå er rapporten ute på høring. 

Her foreslås det blant annet at Statpeds tjenester skal tilbys på lavest mulig forvaltningsnivå og at noen av tjenestene bør vurderes flyttet til kommuner, fylkeskommuner eller interkommunale selskaper.

Les også: Nedsatt hørsel kan påvirke skoleresultater

– Elevene må prioriteres
– Statped skal jo nettopp være et sted en kommune kan hente kunnskap. Vi mener at disse nasjonale oppgavene er omfattende og viktige nok til å rettferdiggjøre en egen statlig virksomhet. Nå må det bli ro rundt Statped, og elevene må prioriteres. Hørselshemmede elever vil bli skadelidende om dette forslaget gjennomføres, sier generalsekretær Anders Hegre.

Les HLFs høringssvar til rapporten "Kunnskapssektoren sett utenfra"

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding