Hopp til innhold

TV2 tekster fem timer av de daglige sendingene fra OL, men må se seg grundig slått av svenskene som tekster 12 timer i døgnet. Pinlig av TV2, mener HLF.

Nora MørkStartskuddet for OL i Rio de Janeiro går 5. august. Frem til 21. august skal Nora Mørk (bildet) og en rekke andre norske utøvere kjempe om medaljer til land og til vanns i Brasil.

TV2 skal sende døgnet rundt fra verdens største idrettsarrangement, hvor deler blir tekstet for hørselshemmede.

– Planen er å live-tekste det vi er forpliktet til. Det vil si alt direkte inkludert sportsøvelser i primetime på TV2 mellom 18.00 og 23.00, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV2.

Iberegnet tidsforskjellen, betyr det at alle øvelser som går mellom klokken 13 og 18 brasiliansk tid, blir tekstet.

Som et eksempel: Kun en av fem kamper i gruppespillet med tittelforsvarer og publikumsyndlingene på det norske kvinnelandslaget i håndball spilles innenfor tidspunktene når TV2 tekster. En av semifinalene og finalen i kvinnehåndball spilles også innenfor "riktig" tidsrom.

– Det er pinlig av TV2 å referere til minstestandarden for teksting når det gjelder dekningen av et globalt arrangement hvor vi som nasjon skal stå sammen og kjempe om heder og ære. Vi forventer at TV2 som allmennkringkaster tekster alle sine OL-sendinger og på den måten inkluderer over 700.000 hørselshemmede i folkefesten, sier Anders Hegre, generalsekretær i HLF.

Svenskene kan følge tekstede tv-sendinger via svensk TV3. I gjennomsnitt blir 12 timer tekstet hver dag.

– Det er en selvfølge at hørselshemmede seere skal kunne ta del i våre sendinger på best mulig måte, sier Viasats sportssjef, Per Nunstedt, til Hörselskadades Riksförbund.

Les også: Slik får du frem tekstingen på TV

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding