Hopp til innhold

HLF har vært i møte med NRK om situasjonen med direkteteksting i kanalen.

NRK innkalte HLF og Norges Døveforbund til et møte 8. februar, for å orientere om situasjonen med direkteteksting hos kanalen. 

HLF omtalte saken allerede i desember, da blant annet skisportssendinger i helgene ikke ble tekstet på NRK. Kanalen er for tiden i en prosess med å omorganisere teksteavdelingen, der de ansetter tekstere fast, fremfor å bruke frilansere. Fra 1. desember ble direkteteksterne i NRK fast ansatt, men noen valgte å avslutte sitt ansettelsesforhold i den forbindelse. Dette er årsaken til at NRK ikke har klart å tekste like mye innhold som tidligere.

Kringkastingsloven stiller krav om at alt ferdigprodusert innhold må tekstes, samt alle direktesendinger mellom 18 og 23. HLF har vært tydelig på at dette er et minstekrav, men at våre medlemmer også forventer mer tekstet innhold enn dette. NRK forstår dette og sier de jobber på spreng for å ansette flere, slik at de raskt kan komme opp på nivået av tekstet innhold som de var på før omorganiseringen. I tillegg kreves det opplæring til nyansatte, som også gjør at dette tar tid. NRK foretar denne omorganiseringen fordi de mener den nye løsningen vil gjøre tilbudet mer forutsigbart på lang sikt, og gi muligheter for en gradvis økning i andelen tekstede programmer til 100 prosent. 

NRK vil ikke anslå et tidspunkt for når de vil være tilbake på samme nivå som før omorganiseringen, men påpeker at de har høy prioritet på å få inn flere tekstere. HLF fortsetter dialogen med NRK og oppfordrer alle som opplever manglende tekst i programmer til å sende en e-post med navn på programmet, kanal og tidspunkt det ble sendt til .

Et Din Hørsel-intervju med NRKs tilgjengelighetssjef Siri Antonsen, som publiseres digitalt tirsdag 14. februar, vil komme noe mer inn på denne problematikken.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding