Hopp til innhold

"Richard Storken" har premiere på 200 norske kinoer 5. mai. Familiefilmen er tekstet gjennom et HLF-prosjekt.

Richard Storken plakat HLF tilbyr teksting av alle dubbede barnefilmer i 2017, gjennom et prosjekt støttet av Extrastiftelsen.

- Det er viktig at alle barn og voksne får med seg det som blir sagt på kino. Det gir en inkluderende filmopplevelse, sier generalsekretær Anders Hegre.

Richard Storken forteller en varm historie om den foreldreløse spurven Richard som vokser opp hos en storkefamilie og tror han er en av dem. Når familien reiser sørover for vinteren ser de seg nødt til å la Richard bli igjen. Men den lille spurven reiser etter på leting etter sin familie og møter mange artige karakterer på veien.

Distributør Euforia Film var svært positive til teksting av filmen og valgte å tekste den både på bokmål og nynorsk.

- Jeg synes det er veldig viktig at også dubbede filmer gjøres tilgjengelige for alle. Det er også langt flere personer i dette landet enn de som er definert som hørselshemmede, som sliter med å høre hva som blir sagt på film. Og når man har jobbet grundig og lenge med et godt og morsomt manus, er det selvsagt essensielt for oss at alle får med seg både handlingen og morsomhetene, sier daglig leder i Euforia film, Vibeke Skistad.

Det er viktig å bemerke at siden teksten ikke er brent inn i bildet, kan kinoene selv velge om de viser filmen med tekst. HLF har sendt mail til samtlige kinosjefer i Norge med informasjon om prosjektet og en sterk oppfordring om å vise tekstet versjon av filmen.

Regi: Toby Genkel

Distribusjon: Euforia Film

Aldersgrense: 6 år

Les mer om filmen på filmweb.no.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding