Hopp til innhold

Startskuddet for årets Hvert Øre Teller-kampanje går på Eidsvoll plass foran Stortinget tirsdag 5. juni kl. 12:00.

Her blir det politisk duell om eldre og hørselsomsorg mellom politikerne Bård Hoksrud (FrP) og Ingvild Kjerkol (Ap) i Stortingets Helse - og omsorgskomite. Den erfarne politiske skribenten og debattlederen - Aslak Bonde - er ordstyrer.

- Vi ønsker med dette å belyse hvordan nedsatt hørsel påvirker eldres helse og livskvalitet, sier HLFs generalsekretær Anders Hegre.

I 2020 er en million nordmenn hørselshemmet. En hovedårsak er en aldrende befolkning. Forskning viser en klar sammenheng mellom ubehandlet hørselstap og økt risiko for ensomhet, depresjon og demens. Det er derfor viktig å avdekke hørselstap så tidlig som mulig. Et tilpasset høreapparat og god oppfølging vet man gir bedre livskvalitet og en mer aktiv alderdom.

Dette er bakgrunnen for HLFs krav om at alle over 60 år bør tilbys en gratis hørselstest. - En enkel og billig helseforsikring, sier Hegre. 84 prosent av den norske befolkningen støtter kravet. (Helsepolitisk Barometer 2018)

 

Hvert Øre Teller-aksjonen avvikles nå for sjette år på rad. HLFs mange frivillige vil ha stands over hele landet, hvor de tilbyr en enkel hørselstest og en prat. Oversikten over stands i de ulike kommuner finner du på her.

Les mer om årets Hvert Øre Teller-aksjon her

 

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding