Hopp til innhold

HLF har fått med seg gamere i verdensklasse i kampen for å forebygge hørselsskader: De norske e-sportspillerne «Nyhrox» og «MrSavage» skal bevisstgjøre unge om lydvett.

HLF ønsker å forebygge hørselsskader blant barn og unge, og dette er hovedtema for årets Hvert Øre Teller-kampanje. Fordi: Verdens Helseorganisasjon (WHO) slår alarm om at 1,1 milliard unge står i fare for å få hørselsskader på grunn av høy lyd og musikk rett i øret. 

Nye tall viser at det aldri før har sittet så mange unge foran skjermer med hodetelefoner som under koronapandemien. Unge ører utsettes for ekstra mye og høy lyd under dataspilling, og gamerne sitter ofte timer i strekk uten lydpauser.   

Verdens beste gamere - og de er norske! - støtter HLFs kamp for å forebygge tinnitus og hørselsskader. Dette foregår på de unges «hjemmearena» og den digitale spillplattformen Twitch.

Fortnite uten hodetelefoner

29. april starter prekampanjen #HeadsetChallenge anført av de profilerte e-sportspillerne Martin «MrSavage» Foss Andersen (15) og Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (17). De har takket ja til utfordringen fra HLF om å konkurrere i Fortnite - et av verdens mest populære dataspill - uten lyd på headsettet. I en sport der hørselen er svært viktig er dette en ny og stor utfordring for dem begge.

Martin «MrSavage» Foss Andersen (15)

«MrSavage» og «Nyhrox» følges av mange hundretusen, for ikke å si millioner av unge på ulike sosiale medieplattformer.

Konkurrerer på Twitch

Mellom klokken 19 og 21 onsdag 29. april skal de to ta #HeadsetChallenge - spille uten hodetelefoner - på Twitch. De vil begge ta HLF hørselstest og oppfordrer andre spillere om å gjøre det samme. 

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (17)

«Ta jevnlige pauser, og demp lyden på hodetelefonene!» er budskap de vil minne gamere og følgere om under kampanjen, som markeres i sosiale medier frem til mai. 

Målet er enkelt og viktig: Sammen ønsker vi å fokusere på hvor viktig det er å ta vare på egen hørsel. Den skal vare hele livet!

Enten du selv spiller, har barn eller barnebarn som spiller, så hjelp oss å spre budskapet om lydpauser. Ta av hodetelefonene, og bli med på #HeadsetChallenge. 

Følg HLF og #HeadsetChallenge på Facebook og Instagram @hlfhorsel

 

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding