Hopp til innhold

På grunn av korona-epidemien har HLF i 2020 dessverre måtte innstille og redusere mange planlagte kurs og aktiviteter, både sentralt og lokalt.

Dette rammet blant annet HLFs likepersonsordning og innebar at våre mer enn 600 hørselshjelpere måtte veilede og hjelpe via e-post, telefon og SMS. Av smittevernhensyn ble de frarådet oppsøkende virksomhet med fysiske møter.

Stell og vedlikehold av høreapparater ble i større grad overlatt til den enkelte, også fordi audiograf-tilbudet ble redusert. På kort tid fikk HLF etablert et nytt hjelpetilbud; et eget nettsted med videoer for bruk og stell av høreapparater.

Vi håper at HLF igjen kan være til stede på de forskjellige arenaene i 2021. 

HLF forholder seg hele tiden til helsemyndighetenes anbefalinger. 

 

Gjennomsiktige munnbind

HLF selger godkjente (ikke-medisinsk) munnbind med vindu som gjør munnavlesning mulig og gjør kommunikasjonen enklere. Munnbindene kan vaskes på 60 grader i vaskepose.

Bestill ditt munnbind her: hlf.no/hlfbutikken/#31321 

 

Mange i risikogrupper

Mange av HLF sine medlemmer er i risikogrupper på grunn av alder og underliggende sykdommer. Dette er også situasjonen for en del av de som får hjelp av våre likepersoner. Her må derfor smittevernet prioriteres høyt.

HLF ber alle likepersoner/tillitsvalgte om å merke seg følgende krav:

1. Hold deg oppdatert og følg helsemyndighetenes anbefalinger

2. Hold deg hjemme ved tegn på sykdom

3. Hold alltid én meters avstand til andre

4. Host eller nys i armkroken 

5. Vær nøye med håndvask og desinfisering 

6. Vær ekstra nøye med smittevern i møte med personer i risikogrupper 

 

NB! 

HLF opprettholder sekretariatets bemanning for blant annet å sikre bestillinger via HLF-butikken og for å besvare medlemshenvendelser på e-post og telefon. Av smittevernhensyn er sekretariatet stengt for besøkende, og alle kjøp må skje gjennom nettbutikken.

HLFs generalsekretær Henrik Peersen oppfordrer alle til å bidra i den nasjonale dugnaden med å begrense korona-virusspredningen.

-Ta vare på hverandre, og følg helsemyndighetenes anbefalinger om hvordan du og de rundt deg kan holde dere friske og bidra til smittebegrensning, sier Peersen. 

Her kan du finne oppdatert informasjon fra Folkehelseinstituttet

 

 

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding