Hopp til innhold

Lurer du på hvordan du kan benytte mobilen eller PC-en til å transkribere tale i situasjoner som i samtaler, i presentasjoner og i digitale møter? Vi har laget en steg-for-steg-guide med innsyn i ulike programmer og apper som kan hjelpe deg med å få tale direktetranskribert til tekst.

I guiden har vi også sett på temaer som hva talegjenkjenningsteknologi er og hvilke utfordringer teknologien står overfor. Blant annet, har prosjektet avdekket at at taletranskribering dessverre fungere dårligst der hvor hørselshemmede har mest bruk for den. Det vil si i støyende omgivelser og når mange snakker samtidig. For personer som skal bruke teknologien til diktering, derimot, er teknologien kommet et godt stykke på vei.

Likevel er det noen gode hjelpemidler der ute, så vi håper du vil ha god nytte av vår guide for tale-til-tekst på PC og mobil. Guiden finner du her: hlf.no/taletiltekst

Guiden er laget i samarbeid med Universell Utforming AS med støtte fra Bufdirs tilskuddsordning for kunnskapsutvikling, kompetanseheving og informasjon innen universell utforming.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding