Hopp til innhold

Tidligere i år ble det HLF-eide selskapet HLF Briskeby rehabilitering og utadrettede tjenester omorganisert i to ulike selskaper, HLF Rehabilitering as og HLF Utvikling as. Tilbudet til ungdom, tidligere utadrettede tjenester, byttet navn til Hørselspedagogene og er nå en del av HLF Utvikling as.

Hørselspedagogene tilbyr et nasjonalt tjenestetilbud til ungdom med hørselstap i videregående opplæring og overganger, som benytter talespråk. Hørselspedagogene reiser ut til skolene og læreplassene, for å gi konkret veiledning direkte til ungdommene og fagpersoner.

For ungdom er det viktig å kunne møte andre unge med nedsatt hørsel, dele erfaringer og oppleve et fellesskap. Dette får de mulighet til på elevkurs arrangert av Hørselspedagogene, i tillegg til å få økt kunnskap om ulike temaer. Eksempler på elevkurs er tinnituskurs for unge, mestringskurs, fagspesifikke kurs og kurs med forberedelse på overganger.

Tilrettelegging av undervisningen for elever, lærlinger og studenter med nedsatt hørsel krever kompetanse. Hørselspedagogene kan bistå ansatte på skoler, opplæringskontor og andre fagpersoner med veiledning og kurs. Aktuelle temaer er bruk av hørselstekniske hjelpemidler, pedagogisk og organisatorisk tilrettelegging samt tilrettelegging på vurderingssituasjoner.

Alle tilbudene er landsdekkende og kostnadsfrie, for mer informasjon besøk hørselspedagogene.no

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding