Hopp til innhold

Særlig om videregående skole

Tilrettelegging skjer gjerne i tett dialog med kontaktlærer, rådgiver eller spesialpedagogisk ansvarlig og eventuelt ledelsen. Be om et møte hvor du gir mer informasjon. Du kan også få inn kompetanse til ansatte på skolen fra Hørselspedagogene, PPT eller Statped. Det er viktig med informasjon før eleven begynner på videregående skole, noe rådgiver på ungdomsskolen har ansvar for. Det handler også om hvilken paragraf de søkes inn på videregående skole etter, og om PPT er involvert. 

Ved høyere utdanning

Formuler gjerne en e-post til tilretteleggingstjenesten eller studieledere som har ansvar for tilrettelegging.

Informer om ditt hørselstap, og kort om tilretteleggingsbehov. Be gjerne om et møte. Krav kan være: at alle foreleser blir informert om at det må brukes mikrofon, legge ut presentasjoner på forhånd, viktig informasjon må være skriftlig. 

Dette kan gjøres i eget møte eller skriftlig til hver enkelt foreleser. Be gjerne om et møte med flest mulig av foreleserne for å utdype behovet. Studier som har praksis, må forberede tilretteleggingen på praksisplassen og informere praksisstedet. 

For råd og tips til krav om tilrettelegging i skole og høyere utdanning, ta gjerne kontakt med Hørselspedagogene, Briskeby VGS, PPT eller Statped. Du kan også lese mer på sidene til Utdanningsdirektoratet.

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding