Hopp til innhold

HLF Lillehammer inviterte denne kvelden til et interessant foredrag om hørsel, hørselsomsorg og høreapparater, Øyvind Raen sto for kveldens innlegg, og han presenterte seg selv på denne måten:

Portrett av Øyvind Raen
•Audiograf ved Sykehuset Innlandet avd. Gjøvik
•Styremedlem i Audiografforbundet
•Sportsfisker
•Nordmøring i eksil
 

 

 

 Øyvind Raen holdt et interessant innlegg for en lydhør og engasjert forsamling: Temaene som ble presentert var:

Hørselsomsorgen i Oppland
Hørsel og hørselstap
Høreapparater og tilleggsutstyr

Vi fikk se ulike typer høreapparater, og ble forklart hvilke egenskaper som kjennetegnet de forskjellige. Når audiografen skal velge høreapparater til en bruker er det flere faktorer å ta hensyn til: grad av hørselstap, fingerførlighet, syn, kognitiv tilstand. Det er dermed ikke slik at brukeren selv kan velge seg den typen man  har mest lyst på.
Vi fikk også orientering om tilleggsutstyr man man få etter behov. Dette dreier seg om utstyr for tilkobling til tv, mobiltelefon, ekstern mikrofon mm. Det ble også nevnt at NAV hjelpemiddelsentral også har en rekke utstyr til utlån: f.eks lyd/lys/vibrasjonsvarsling  av brannvarsler, dørklokke og fasttelefon.

De ca 30 fremmøtte stilte spørsmål både underveis og etterpå, og det virket som de fleste hadde stort utbytte av kvelden. Underveis ble det servert kaffe/te og kringle, som også gikk unna.

Styret takker Raen for en utmerket jobb, og vi takker alle som møtte frem.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding