Hopp til innhold

Nesten hele forsamlinga

Den 22. og 23. september ble det arrangert Likepersonsamling i Molde. 36 likepersone, fylkeskontakter og lokallagsledere fra hele fylket var samlet til en meget interessant og trivelig helg på Scadic Seilet.

Årets konfransier var Kjell Magne Nakken fra HLF Haram, og han klarte jobben med glans.

 

PHONAK's representant

Vi hadde flere meget gode foredragsholdere, og det hele startet med en representant fra en av våre mange høreapparatleverandører. Her fikk vi en god og lang innføring i hva som rører seg på den fronten, og vi fikk inntrykk av at forskning og utvikling går veldig fort. Det er jo NAV som forhandler og godkjenner de apparatene som deles ut, og disse er kun topp klasse fra alle leverandørene, så hvilket som blir valgt avgjøres av audiografen i samarbeid med pasienten på grunnlag av den  hørselskade denne lider av.

 

Leder av Oslosenteret, Kjell Magne Bondevik

Neste post på programmet var et kort innlegg fra lederen av Oslosenteret, Kjell Magne Bondevik, som tilfeldigvis var på hotellet - vi kapret ham fra en Rotary-kongress. Han snakket om sine egne erfaringer med bruk av høreapparat, både privat og i jobbsammenheng. Det var mange som kjente seg igjen i det han fortalte. Han hadde knapt med tid, så det ble, dessverre, et alt for kort foredrag.

 

Leder i HLF Sogn og Fjordane, Synnøve Solhaug Engen

Etter lunsj fikk vi et nytt spenstig foredrag fra lederen i HLF Sogn og Fjordane, Synnøve Solhaug Engen. Hun snakket litt om hvordan de drev lagene i HLF Sogn og Fjordane og endel om de problemene de hørselshemmede sliter med. Hun hadde et meget fengende foredrag, og fikk en masse spørsmål underveis og etter foredraget.

 

Søndagen startet med markering av 10, 15, 20 og 25 års likepersonsarbeid. Det ble delt ut gavesjekker til flere likepersoner.

 

 

Audiograf Siri Merete Bergset

Dagens første foredragsholder var Siri Merete Bergset. Hun jobber til daglig som audiograf ved Molde sykehus, og hun er en flittig brukt foredragsholder av HLF.  Hun snakket først litt generelt om hørsel. Så gikk hun over til temaet høreapparater og endel tilleggsutstyr. Hun er også meget engasjerende og fikk mange spørsmål og komentarer under og etter foredraget.

 

Seniorkonsulent i HLF, Steinar Antonsen

Dagens siste fordragsholder var Steinar Antonsen, seniorkonsulent i HLF. Han jobber mye ut mot likepersoner og fylkeskontakter. Han snakket først litt om årets landsmøte på Sundvolden Hotell, mest om de 12 resolusjonene som ble sendt fra landsmøtet til forskjellige departementer og andre saksbehandlere.  Etter dette snakket han videre om likepersonsarbeid i praksis. Til slutt tok han for seg det temaet som alltid dukker opp på slike likepersonsamlinger, nemlig raporteringsrutiner og bruk av dertil egnet skjema.

Hele samlinga ble avsluttet med en evaluering og oppsummering før vi reiste hjem til våre lokallag for å jobbe videre med vårt viktige likepersonsarbeid.

SE OGSÅ PÅ HLF's HJEMMESIDE HVA VÅRE LIKEPERSONER JOBBER MED, OG HVOR DU KAN FINNE DIN NÆRMESTE LIKEPERSON.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding