Hopp til innhold

Velkommen til HLF Nord-Trøndelag sin nettside!

Her får du litt informasjon om fylket vårt, du får informasjon om hvem vi er og hva vi gjør.  

Ved å trykke på aktuelle faner, på denne siden, kan du få mer informasjon, lese aktivitetsplanen, protokoller, referat og se bilder fra våre aktiviteter.

HLF Nord-Trøndelag består av 7 lokallag og har over 1800 medlemmer pr 1. januar 2016. Det er opprettet eget lag for unge hørselshemmede, HLFU Trøndelag.

Fylkeskontoret er i Steinkjer:
HLF Nord-Trøndelag
NTE-bygget, 3. etasje 
Sjøfartsgata 3
7714 Steinkjer.
Mobil: 988 60 001

Det er lokallag i Snåsa, Overhalla, Grong og Høylandet, Nærøy og Vikna, Steinkjer, Verdal, Levanger, Stjørdal og Foreldre/Barnforening. Noen lag dekker flere kommuner, mens i noen kommuner er det ikke lokallag. Medlemmer oppfordres derfor til å ta kontakt dersom det ønskes å starte lokallag, fylkeslaget vil med glede hjelpe til med det.

Fylkeskontoret er behjelpelig med informasjon om HLF, om hørsel og hørselshemming, salg av batterier og gir mulighet til fortrolig samtale.

Fylkeskontakter og likepersoner kan gi relevant informasjon, gi hjelp med høreapparater og det er mulighet til fortrolig samtale.

Fylkesstyret har tilgang til møterom i samme bygg som kontoret. Der holdes de fleste styremøtene. Se oversikt over planlagte styremøter og andre aktiviteter i Aktivitetsplanen.

Vi alle i HLF Nord-Trøndelag bidrar med å sette fokus på hørselssaken. Vi arbeider forebyggende for å hindre unødvendige hørselsskader, f.eks, opplysningsarbeid bl.a. i barnehage for å forhindre unødvendig støy, noe vi vet skader hørselen over tid. Vi arbeider for å utdanne fylkeskontakter og likepersoner for å gi hørselshemmede og deres pårørende informasjon, støtte og hjelp. Ute i lokallagene arbeides det for å gjøre hverdagen bedre for medlemmer og andre ved å skape trivsel i hverdagen, med medlemsmøter, turer og andre sosiale arrangement.

HLF's engasjement spenner vidt. Det er mange ildsjeler ute i distriktet, men vi trenger flere. Vil du være med på laget så ta kontakt. Vi ser det som viktig at HLF også blir representert i Råd og utvalg og jobber aktivt for å gi informasjon om muligheten til dette.

Vi vet at det er mange som har så dårlig hørsel at de trenger høreapparat. Det skumle ved å få dårlig hørsel over tid er at det kan ta tid før en selv merker det. Det kan være en vanskelig opplevelse. Vi er mange som har opplevd det!

Lokallagene jobber aktivt med gratis hørselstesting, og mange tusen har latt seg teste gjennom våre kampanjer. Her i Nord- Trøndelag reiser lokallagene rundt med sin «Hørselstestings-henger» og annen hvert år deltar de i kampanjen «Hvert øre teller». Testen gir kun signal om hørselen er god eller mindre god, er den mindre god er det nødvendig å få testet hørselen hos audiograf!

Det er åpent for alle til å ta kontakt, du er velkommen!

Medlemmer i HLF har en rekke fordeler, les mer om hvordan du kan bli medlem her.

Ta kontakt for å vite mer:

E-post:
Mobiltelefon:48299597

Vi i HLF Nord-Trøndelag er stolte over fylket vårt, det er variert natur med fjell og fjord, og kystlinje. Mange vakre tettsteder. Her er et bilde fra Inderøy.
Har du hørselsutfordringer?

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding