Hopp til innhold
Tid:
mandag 05. september 2022 18:00 - 20:00
Sted:
Sagene samfunnshus, Kristiansandsgate 2, Oslo
Påmelding:

De fleste starter prosessen med anskaffelse av nye høreapparat litt motvillig, - fra erkjennelsen om at man hører dårlig til nye høreapparat er på plass i ørene, har veien for de fleste, vært lang, -gjennom henvisning til spesialist og videre til audiograf som har utført hørselstest og bestilt apparater gjennom NAV.

Du kommer ut ifra audiografens kontor med nye høreapparat i ørene. Beskjeden ifra audiografen er å bruke dem hele tiden for å venne deg til et lydinntrykk som oppleves helt fremmed.

Beskjeden du skal ha fått i fra audiografen, er at du kan kunne prøve ut høreapparat før du gjør et endelig valg. Men på hvilket grunnlag velger man? Hvilke forutsetninger har man for å velge? Er det subjektiv opplevelse av lyden man velger ut ifra? Lyden oppleves uansett fremmed, - man hører dessuten mye som man godt kunne vært foruten.

Disse utfordringene og en rekke andre knyttet til høreapparatinnstillinger, apper på telefon, streaming av radio/musikk, telespolefunksjon og ulike programmer for ulike situasjoner, skal man forholde seg til. I tillegg kommer mulighet for tilleggsutstyr som kan forbedre lyd i fra TV og for enklere å kunne delta på møter i jobbsammenheng. Mange opplever ikke å ha fått den hjelpen og veiledningen som man hadde trengt.

Er det audiografen som skulle ha hjulpet deg i prosessen? Hva er audiografens rolle og hvilke forventninger kan man ha til audiografen? Hvilke andre ressurser finnes? Hvem andre har en rolle i dette? Disse og andre spørsmål knyttet til temaet vil vi prøve å svare på når HLF Oslo inviterer til møte om «Audiografens rolle ved tildeling av hørseltekniske hjelpemidler».

Innledere på møtet er Håvard Ottemo Paulsen, leder i Audiografforbundet som skal forsøke å svare på spørsmålene som er nevnt, og å si noe om hvordan dette bildet burde ha sett ut. Steinar Birkeland i fra HLF vil si noe om hvordan HLF jobber på dette feltet og hva vi kan og bør kreve av hørselsomsorgen i Norge i dag.

Møtet er åpent for alle, men pga begrenset antall plasser og enkel servering er det påmelding som sendes til e-post: . Du vil få bekreftele om deltagelse og ev endringer i programmet.

Møtet vil bli skrivetolket.

Alle er velkommen!

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding