Hopp til innhold
Tid:
mandag 27. februar 2023 18:00 - 20:00
Sted:
Sagene Samfunnshus, Kristiansands gt 2
Påmelding:

Tinnitus. Bare ordet får det til å grøsse hos de mange som sliter med dette plagsomme lydfenomenet. Om lag 15 prosent av den norske befolkningen har problemer med tinnitus, eller øresus. Lydbildet er unikt for hver enkelt, noen har kontinuerlige basslyder i øret, andre har pipelyder, noen har plager i ett øre, andre i begge. Noen opplever tinnitus som en invalidiserende kakofoni, mens andre klarer å fungere relativt greit i hverdagen. De plagsomme lydene kommer ikke fra en ekstern lydkilde. De er tegn på at samarbeidet mellom nervesystemet i hjernen og hørselsorganene ikke fungerer som det skal.

Går det så an å leve et godt liv til tross for ulydene i hodet? Har helsevesenet nok kompetanse og kunnskap om denne lidelsen? Enkelte hørselsleger sier at tinnitus ikke kan kureres, og at det er noe man bare må lære seg å leve med.

På det neste temamøtet i HLF retter vi søkelyset på denne diagnosen og det er hjelp å få! Vi har fått audiopedagog Priyangha Nesalingam i fra HLF rehab til å gå i dybden på temaet og fortelle om ulike måter å håndtere utfordringene på, og at det går an å «se lys i enden av tunnelen». I tillegg får vi høre Caroline Johannessen fortelle om sine erfaringer med tinnitus og hvordan hun har taklet plagene. Det vil også være anledning til å stille spørsmål og det vil bli lagt til rette for dialog med innlederne. 

Det vil bli servering av frukt, kaffe og te i pausen. Vi ber om at dere melder dere på med e-post til  innen den 20. februar. Antall deltagere er begrenset til 100 og det er førstemann til mølla som gjelder. Alle som melder seg på vil få melding om de har fått plass. 

Møtet vil bli skrivetolket.

Alle er hjertelig velkommen. 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding