Hopp til innhold

Hele befolkningen i det fine og store landet vårt er i en spesiell kritisk omstendighet nå. Alle er bedt om å vise dugnadsånd, og støtte våre medmennesker og regjeringens arbeid med å begrense smitteutbredelse av det fryktede koronaviruset.

Styret føler en særlig omsorg for medlemmene i Sandnes og Sola. Vi er en spesiell gruppe i befolkningen. Noen av oss har behov for hjelp som få andre kan tilby, kanskje ingen andre kan gi. Heldigvis har vi ikke mistanke om eller informasjon som tilsier at noen fra vårt lag er smittet.

Styrets Korona-strategi:

I fasen nå og så lenge våre krefter og muligheter gir oss, vil vi tilby følgende til våre medlemmer:

Vi kan ta imot bestilling av nødvendige dagligvarer, utføre handelen og bringe varene ut til adressen. Vi leverer varene på trappa. Dette siste for å sikre at vi ikke sprer smitte fra samfunnet videre til dere, eller fanger smitte fra dere som vi sprer videre. Betaling for varene samt for dekning av omkostningene kan gjennomføres til den enkelte hjelpers konto, eller via VIPPS. På kvittering for varene vil vi notere kontonummer eller VIPPS-nummer.

Batterier fra laget kan bestilles og transporteres ut, mot dekning av bilkostnader. Betaling foregår via lagets konto. Nødvendige medisiner: Da det er slik at det trengs en fullmakt for å kunne hente reseptpliktig medisin på vegne av andre, så er dette kanskje vanskeligere å være behjelpelig med enn andre varer. Men det kan la seg gjøre, og det må kunne la seg gjøre. Ikke reseptpliktige apotekervarer kan handles på normal vis og bringes ut sammen med kolonialvarer.

Tiltaket er i sin spede emning, og kan komme til å kreve en del eller mange medhjelpere for å rekke over alle som ønsker og trenger hjelp. Ting starter ofte i det små og vokser, slik dette også vil gjøre. Frivillige ønskes. Styret forestiller seg å inndele områder i byene våre, slik at det blir korteste vei for hjelper til dem som har bedt om hjelp.

Når vi har opparbeidet en liste over hjelpere, vil det bli naturlig å bestille direkte gjennom den hjelper en har nærmest adressen sin. Navn meddeles etter hvert. Hvordan vi holder mest sikkerhet i forhold til dette vet vi ikke ennå. Å skulle administrere dette for en person alene vil bli en stor jobb. Vi vil ivareta deres (medlemmenes) anonymitet, og vi kan ikke stole på at Facebook-siden er sikker nok til at noen fanger opp initiativet og utgir seg for å være en av oss. Det tillitskrevende oppgavene forsøkes på sikrest mulige måte. Våre likemenn og leder Torbjørg, kasserer Jan og styremedlem Karina er innforstått med å kunne verifisere oss og at tiltaket er fra HLF Sandnes og Sola.

Samtidig som vi tilbyr denne formen for hjelp ber vi også om at de som har mulighet for å få hjelp fra familie og andre om å benytte dette, slik at HLF sin støtte kan komme fort til dem som har få eller ingen andre muligheter for å få den nødvendige og ønskede hjelpen. 

Rodekart for innsamlingsaksjoner:

I starten er vi få. Men om mange nok vil delta i denne dugnaden for våre medlemskolleger i HLF kan det være naturlig å bruke inndelingen i kommunenes Rodekart for innsamlinger. Det bør skape en naturlig nærhet og man kjenner kanskje tilmed hverandre. De roder hvor vi ikke har medlemmer som melder seg til tjeneste, vil det være nødvendig å la medlemmer fra andre steder til å ivareta disse rodene.

Matvare- og andre bestillinger:

Bestillinger er lettest å håndtere når de kommer i skriftlig form. Men selvsagt må det kunne telefoneres inn også. Husk å skrive hvilket merke som skal kjøpes: f.eks Friele Kaffe 2 poser filtermalt, Glutenfri leverpostei, Kneipp fra COOP, Gjær til søtdeig, og så videre 😊 

Ta kontakt med:

Hans Ananiassen på telefon 415 63 733.

Gunnar Forus på telefon 900 59 023.

Eller ring Torbjørg eller likepersoner

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding