Hopp til innhold

Velkommen til HLF Svelvik, et av 200 lokallag i HLF (Hørselshemmedes Landsforbund). Laget har sine møter hver siste mandag i mnd. kl 19.00 på Fabrikkjordes lokaler i Svelvik. På møtene har vi forskjellige foredragsholdere, som regel med tema knyttet til hørselsproblemer, men også andre temaer som kan være av almen interesse, samt kaffe, kaker og loddsalg til inntekt til lagets drift. DIN HØRSEL - VÅR SAK.

Lokallaget består av frivillige som gjør en viktig jobb for hørselsaken i ditt nærmiljø. Mange lokallag har også likepersoner som er gode støttespillere for andre hørselshemmede. Du finner din nærmeste likeperson her.

På årsmøte 29 januar 2018 ble det foretatt følgende gjenvalgt: Gro Øverbø Bråthen, regnskap Erik Schøne, kontakt og avtaler for besøk i HLF Svelvik. Anne Merie Sundby, referat og arkivering. Åsmund Rekkavik ble valgt som ny leder i tillegg til tidligere verv som er tilrettelegging av hjemmesiden for HLF Svelvik samt kontaktperson for HLF sentralt og HLF Vestfold. Håkon Myrvold ny styremedlem samt leder av valgkomiten.  Revisorer er Bernt Wessel ikke på gjenvalg, John Sending tar jenvalg. Einar Flathen og Anne Helene Flathen tar ikke gjenvalg p.gr.a. flytting. Berit Guldrandsen tar ikke gjenvalg. Det nye styre takker de som nå går ut for topp innsats i gjennom mange år.

 

SOMMERAVSLUTTNING FOR HLF SVELVIK.

28 mai har vi sommeravslutning på frivillighetssentralen i Svelvik. Det vil bli servert snitter og kaffe til en egenandel på kr. 100.-.  Ring Anne Merie Sundby på tlf. 33772398 for påmelding. Siste frist er 21 mai. Vel møtt til en hyggelig aften.

I vinter har HLF Svelvik avholdt skuespillet "Prinsen med de store ørene" på begge skolene 1 til 3 klase og alle barnehagene Svelvik. Skuespillet handler om hvordan barn kan lære å ta vare på hørselen sin. Til slutt hadde vi et kurs for ansatte om hvordan de kan legge til rette for et godt miljø som tar vare på barnas hørsel.

 

 

 

  

Svelvik Røde Kors har lånt en teleslynge av HLF Svelvik. Den består av teleslyngekoffert, to stk. mikrofoner, kabelrulle og slyngeforsterker som dekker inntil 150 kvm. Teleslyngen er ved utlån testet og leveres til lånetaker (Svelvik Røde Kors) uten feil. Lånetaker har ansvar for at teleslyngen fungerer optimalt og ved feil/skade skal GN Resound kontaktes for å få feil/skade reparert. Svelvik Røde Kors får låne teleslyngen på ubestemt tid.

Avtalen er undertegnet av: Einar Flathen HLF Svelvik og Lars Erik Pettersen Svelvik Røde Kors.

FOREBYGGING AV HØRSELSSKADER (Hvert øre teller)

I 2020 vil en million nordmenn høre dårlig. Hørselsutfordringer er Norges usynlige nasjonalhandikap. Årsaken er først og fremst en aldrende befolkning, men også at vi stadig omgir oss med flere støykilder. Hørselsskader oppstår ved høy lyd rett i øret. Spesielt er man utsatt på konserter og utesteder, men også idrettsarrangementer og treningssentre er kilde til støy.

Mange har slitt i årevis med nedsatt hørsel eller tinnitus. Andre har nærpersoner som sliter med hørselsutfordringer som påvirker dem i hverdagen. Gjennom en enkel hørselstest og en hørselsprat med våre frivillige og likepersoner kan ensomhet og fortvilelse bli snudd til mestring og håp.

"Hvert øre teller" er er en årlig nasjonal kampanje i regi av HLF. Vi tilbyr gratis hørselstesting og gir hørselshjelp på stands over hele landet. I år har vi spesielt fokus på forebygging av hørselskader, spesielt tinnitus. Vil du vite mer om oss og kampanjen, les gjerne mer på www.hvertøreteller.no

Dersom du ønsker mer informasjon om lokallagets arbeid, møter eller andre aktiviteter ta kontakt med din lokale kontaktperson, kontaktdetaljer finner du nedenfor. Ønsker du selv å bidra for hørselssaken, er du hjertelig velkommen.

Medlemmer i HLF har en rekke fordeler, les mer om hvordan du kan bli medlem her.

 

Ta kontakt for å vite mer:

E-post:
Mobiltelefon:97032599

Se tillitsvalgte

Har du hørselsutfordringer?

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding

Se hva som skjer i HLF Svelvik