Hopp til innhold

- Spør heller for mye enn for lite. Ingen spørsmål er for dumme!

Linn Bøyesen vil gjerne hjelpe andre unge hørselshemmede.

Som likeperson i HLFU er hun klar til å svare på en rekke forskjellige spørsmål som unge høreapparatbrukere møter på. Det kan være noe du ikke tør å spørre andre om. Det kan dreie seg om praktiske ting rundt tilrettelegging på skoler og studiesteder, eller om tekniske hjelpemidler. Linn svarer på bakgrunn av sine egne erfaringer og kan henvise til andre ressurspersoner eller aktuelle nettsteder hvor det er mer hjelp å få.

Det er du selv som må ta kontakt med en av HLFUs likepersoner. Tjenesten er gratis. Alle likepersoner har taushetsplikt.

Linn svarer på henvendelser på sms og epost, hun møter også folk ansikt til ansikt.

- Jeg kan møte folk på en kafe dersom det er ønskelig, sier hun.

Linn er en erfaren høreapparatbruker.

- Jeg begynte med høreapparat for litt over ti år siden. Jeg har vært hørselshemmet hele livet, men hadde en barnelege som mente at jeg hørte det jeg ville høre. Jeg vet hvordan det er å høre dårlig, jeg hvordan det er å misforstå det som blir sagt.

- Bruk god tid
- Den første tiden med høreapparat var uvant, jeg hørte mange lyder jeg ikke har hørt før. For meg var det å begynne med høreapparat en positiv opplevelse, så jeg føler jeg kan gi gode tips til andre som skal begynne med høreapparater. Jeg er nøye med å understreke at det er du selv som bestemmer hvilket høreapparat du skal ha og at du bruker litt ekstra tid på å bestemme deg. Du skal ha høreapparatene i seks år før du kan få nye, så det er verdt å bruke ekstra tid på dette.

HLFU = trygt, sosialt miljø
Hun benytter ofte sjansen til å fortelle om det gode, sosiale miljøet i HLFU.

- I HLFU er det et trygt, inkluderende miljø. Jeg vil at andre skal få vite om at det finnes muligheter for å gjøre sosiale ting tilpasset et miljø for ungdom som hører litt dårlig. Her føler du deg ikke utenfor, sier Linn.

- Jeg kan være en støttespiller
Som likeperson blant unge hørselshemmede er hun samtidig en rollemodell. En positiv innstilling til livet og utfordringene hun møter, kan smitte over på andre – som ser at det er mulig.

- Jeg prøver å gi av meg selv og være en støtte for andre. Men jeg ønsker ikke å presse meg på. Noen er sjenerte og trenger tid – det respekterer jeg. Men for å komme et steg videre er det veldig viktig at den som er ung og hørselshemmet også står på selv, forteller om sine behov og hvilke hjelpemidler han eller hun har bruk for. Snakk med audiografen din, snakk med øre-nese-hals-legen din og kontakt hjelpemiddelsentralen. Om noen trenger meg som en ekstra trygghet, kan jeg være med på slike møter, sier Linn.

Her finner du kontaktdetaljer til alle likepersoner i HLFU - ta kontakt om du ønsker!

 

Linn Bøyesen

I HLFU er det et trygt, inkluderende miljø.

Linn Bøyesen

E-post:
Telefon:
Mob: 95161045

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding