Hopp til innhold

Vi er nå på jakt etter medlemmer i Sogn og Fjordane som kan tenke seg å bidra til å starte opp lokallag i fylket. Vi har allerede to engasjerte medlemmer som ønsker å starte opp et lokallag, men vi trenger flere for å kunne starte opp. Bli med!

HLFU (Hørselshemmedes Landsforbunds Ungdom) er en organisasjon for ungdom, mellom 13 og 35 år, med hørselsutfordringer. HLFU har ca. 1300 medlemmer, fordelt på 10 landsdekkende lokallag, med et sentralstyre og administrasjon forankret i Oslo. HLFU jobber aktivt for å skape en plattform for våre medlemmer, hvor dårlig hørsel er normalt, men samtidig jobbe utadrettet for å hindre kommende hørselsskader, gjennom informasjon, holdninger og virkemidler.

Hva er egentlig et lokallag?

Et lokallag er et lag under HLFU sentralt som arrangerer aktiviteter for sine medlemmer i fylket. Hva slags aktiviteter man vil ha og gjennomføre er det opp til lokallaget å bestemme. Ofte har man hovedfokus på det sosiale og å bli kjent med andre unge hørselshemmede. Middag, kino og bowling er eksempler på populære aktiviteter. Andre ting man kan gjøre er å arrangere kurs, drive informasjonsarbeid internt og eksternt, politisk påvirkning og prosjektarbeid. Med andre ord, mulighetene er store og fleksible.

Hvorfor skal man engasjere seg i et lokallag?

  • Først og fremst fordi det er artig og engasjerende.
  • Bli kjent med andre unge hørselshemmede, som har liknende erfaringer som deg selv, og man har det moro sammen!
  • Dersom man brenner for hørselssaken, er lokallaget en flott mulighet til å fremme HLFUs saker sammen med andre. F.eks. forebygging av hørselskader, bedre tilrettelegging for hørselshemmede i høyere utdanning, visuell informasjon i kollektivtrafikk, eller andre saker som DU mener er viktig!
  • Å ha hatt et verv viser at man er engasjert, har overskudd, samarbeidsevner, prosjekterfaring og evne til å ta initiativ og arbeide selvstendig, og arbeide sammen med andre. Dette er svært flott å kunne fremheve på en CV, og kunne vise til ved å fremheve egne erfaringer innen HLFU. 
  • Organisasjonsarbeid i ung alder gir deg gode erfaringer innen å utvikle deg selv og dine relasjoner til andre.
  • Gode minner og venner for livet.

I første omgang er man med på å danne et midlertidig styre (kalt interimsstyre) bestående av de som har lyst til å delta i lokallagstyret.  Dette styret har primært som mål å avvikle et årsmøte, slik at man kan få stiftet lokallaget og valgt et ordinært styre til å drifte det. 

 

Kontakt oss på om du er interessert eller har spørsmål.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding