Hopp til innhold

Fra 21. til 25. juni avholdt HLFU, i samarbeid med International Federation of Hard of Hearing Young People (IFHOHYP), internasjonal SummerCAMP på Sjøstrand utenfor Kristiansand. Det ble en leir fylt med innholdsrike dager, nye vennskap, god mat og flotte omgivelser.

Innholdsrike dager

Onsdag den 21. juni strømmet deltakerne til HLFUs tradisjonelle leirsted på Sørlandet omgitt av flott skjærgård, frisk luft og solskinn. Da leiren i år var internasjonal fikk vi besøk av 26 deltakere fra Sverige, Finland, Danmark, Nederland, Polen, Tyrkia og Canada. 20 ungdommer fra Norge hadde i tillegg tatt turen til Sjøstrand for å oppleve årets SummerCAMP. Vi var også heldige å ha med oss to lærere fra Malawi som hospiterer på HLF Briskeby.

Store deler av onsdagen gikk med til henting av deltakerne, men etter innlosjering i både telt og hytter fikk vi en flott kveld med grilling, spill og sosialt samvær. Blant mange av deltakerne var det knyttet spesielt stor spenning til å sove i telt, da dette var noe mange av dem ikke hadde gjort før.

Tross overnatting i telt fikk de aller fleste en god natt søvn og vi våknet av måkeskrik og sol på torsdag. Etter frokost var det tid for et besøk i Kristiansand Dyrepark. Her fikk vi hilse på både sjimpansen Julius og Kaptein Sabeltann. Et besøk her er alltid populært og de fleste deltakerne gledet seg over å kunne tilbringe dagen sammen og dele opplevelser med nye venner. Etter Dyreparken bar det tilbake til Sjøstrand for kveld fylt med fisking, båttur, film, volleyball og deilig norsk lapskaus med flatbrød.

Aktivitetsprosjektet «Vi løfter oss sammen»

I forbindelse med leiren gjennomførte vi også prosjektet «Vi løfter oss sammen». Prosjektet er støttet av LNU og hadde fokus på språklig og kulturell forståelse, samt mestring og balanse hos unge med hørselsutfordringer. Fredag og lørdag var satt av i programmet til dette prosjektet.

Fredag tok vi turen inn til Bystranda i Kristiansand for en dag med aktivitetsløype. Dessverre høljet regnet ned og vi fikk virkelig kjenne på elementene, men vi lot oss ikke stoppe av dette og alle holdt motet oppe så godt de kunne.  Deltakerne ble delt inn i grupper på tvers av nasjonaliteter og måtte samarbeide, løse oppgaver og utfordre seg selv i kommunikasjon på engelsk. For mange hørselshemmede er det en utfordring å tørre å snakke engelsk, men etter endt dag på Bystranda hadde flere av deltakerne brutt denne barrieren og blitt godt kjent med hverandre. Stemningen på Sjøstrand ble enda bedre på kvelden da deltakerne nå hadde fått muligheten til å bli bedre kjent, og timene ble fylt med sang, zumbadans, kortspill og bading.

Solen tittet endelig frem igjen på lørdag og vi pakket for en spennende og utfordrende dag i klatreparken «Høyt og lavt». Balansetrening er en flott aktivitet for hørselshemmede og etter grundig opplæring av instruktør, fikk deltakerne virkelig testet denne i løypene. Det ble også en mental utfordring og mye adrenalin da flere av løypene var svært krevende.  – Dette er noe av det morsomste vi har gjort på lenge lød det fra deltakerne når dagen var omme.

Avreise

Søndagen kom og det var klart for pakking og avreise. For flere ble det trist å reise fra nye venner, men alle var enige om at man skal forsøke å holde kontakten og at man treffes igjen ved senere anledninger. Både internasjonale og norske deltakere har kost seg masse og styreleder Glenn Storsletten oppsummerer leiren på følgende måte;

- «Vi har hatt noen flotte dager her på Sjøstrand og i Kristiansand. Deltakerne har blitt godt kjent og vi ser at SummerCAMP har fått frem det beste i både våre norske og internasjonale deltakere. For mange unge med hørselsutfordringer er det viktig med arenaer der man kan treffe og bli kjent med likesinnede og dele gode opplevelser sammen. Her er jeg helt sikker på at SummerCAMP er et viktig tilbud for mange. Vi gleder oss allerede til neste år».

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding