Hopp til innhold

Med støtte fra Extrastiftelsen gjennomfører HLFU prosjektet «Jeg er bra nok!» for unge og unge voksne mellom 13 og 35 år med hørselsutfordringer. I den forbindelse avholdt vi første samling for ungdom mellom 13 til 19 år på Scandic Flesland Airport den 4. november. Samlingen hadde fokus på det å mentalt mestre en hørselsutfordring, samt hvordan man kan takle fysiske plager knyttet til hørselshemming. Det var også fokus på å ha det hyggelig og bli kjent med hverandre :) 

Samlingen ble åpnet av en kort introduksjon av HLFU og hverandre før alle spiste en hyggelig lunsj sammen. Etter lunsj var audiopedagog Brita Myreng først ut med et spennende foredrag der hun la vekt på mestring, forventning, identitet og kommunikasjon hos unge med hørselsutfordringer. Deltakerne fikk også mulighet til å delta i ulike tankeøvelser og komme med innspill. Som andre foredragsholder stod kiropraktor og inspirator Christian Røsaker for tur. Han hold et flott og inspirerende innlegg om stress, avspenning og tankevirksomhet som kan lette på fysiske plager. Deltakerne fikk også mulighet til å teste ulike avspenningsøvelser og reflektere over egen situasjon.  

Dagen ble avsluttet med mingling, lek og middag.

Prosjektgruppen er veldig fornøyd med gjennomføringen og håper at deltakerne har fått ny innsikt i egen situasjon og at de kan ta med seg noen av de erfaringene inn i hverdagen. For mange av de unge med hørselsutfordringer er det også godt å komme sammen og dele erfaringer og bli kjent med hverandre. Kanskje sees man igjen på et annet HLFU arrangement :)

Neste samling i prosjektet er lagt til Radisson Blu på Værnes den 6. januar 2018. Denne samlingen vil fokusere på studenter med hørselsutfordringer. Invitasjon kommer så fort program er klart.  

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding