Hopp til innhold

Suksessen med HLFUs årlige SummerCamp var i år intet unntak. Sørlandsidyll, utfordrende aktiviteter og sosialt samvær sto på programmet. Men for mange var nok det viktigste å være i et miljø hvor dårlig hørsel er normalt.

Aktivitetsfylt uke
Det var en aktivitetsfylt uke som ventet de 17 deltakerne og syv lederne på årets leir, som fant sted på Sjøstrand utenfor Kristiansand 29. juni til 3. juli. Med oss på årets SummerCamp var også Ernest og Paul fra Malawi, som er hospiterende lærere på HLF Briskeby videregående skole i Lier.

Gjennom ulike aktiviteter fikk ungdommen testet sine grenser på nye måter. Gruppeoppgaver gjennom HLFUs egen oppgaveløype «Amazing HÆ?» stod sentralt og deltakerne fikk teste både kunnskap, presisjon og samarbeidsevner. Det ble også tid til både volleyballturnering, bading, bordtennisturnering, spill og filmkvelder, samt mange hyggelige måltider. Årets deltakere fikk også muligheten til å tilbringe en hel dag i Kristiansand dyrepark. Her stod opplevelsene i kø og det var spesielt stor stas med dyreparkens nyfødt gepardunger.

Gode mestringsopplevelser, teambuildingsoppgaver og sosiale aktiviteter er viktig for selvtilliten. Det er også sjansen til å kunne bli kjent med andre ungdommer som også har hørselsutfordringer.

God miljø
Tilbakemeldingene viser at SummerCamp nesten oppleves som en liten revolusjon. Det er godt å kunne dele opplevelser om hvordan det er å være hørselshemmet. Deltakerne deler de faglige og sosiale utfordringene man har møtt på og ler sammen av de mange komiske øyeblikkene. For mange hjelper det å vite at man ikke er alene og man tar med seg nye vennskap videre.  

Sørlandsidyll
Sjøstrand ligger helt nede i vannkanten og er et ypperlig sted for å hygge seg med nye og gamle venner. Variert vær hindret ingen fra å bade, spille volleyball og grille.

- Det var en flott gjeng som testet sine grenser og mestret utfordrende oppgaver. Hvert år blir vi like overrasket over hvor fort ungdommene finner hverandre og hvor fort de blir trygge på hverandre og finner venner, oppsummerer Glenn Storsletten, leder i HLFU.  

Tusen takk til alle deltakere og ledere for denne gang. Vi ses neste år :)

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding