Hopp til innhold

Hør på meg! er HLFs podcastserie om det å ha nedsatt hørsel i arbeidslivet. Prosjektet er støttet av Bufdir.

Episode 1 | "Åpenhet er gull"

I første episode møter vi barnevernsarbeider Kristi Vidvei, som forteller om sitt møte med fordommer hos en arbeidsgiver. Fordommer som fikk konsekvenser for hennes fremtidige muligheter til å få jobb. Kristi fant likevel sin vei til drømmejobben og har erfart at åpenhet er gull.

Medvirkende: Sindre Falk, Kristi Vidvei, Martine Guntveit


Episode 2 | "Den som intet våger..."

I episode 2 møter vi journalist og forfatter Frank Rossavik. Han forteller om sitt yrkesliv med hørselshemming og deler blant annet noen historier der hørselen har vært bakgrunn for pinlige misforståelser. Men, som han selv sier, "Det største handikappet man kan ha er å mangle sans for humor."

Medvirkende: Sindre Falk, Frank Rossavik


Episode 3 | "Hørsel, dating og samliv"

I episode 3 møter vi forsker Kim Rand og skuespiller Susanne Karin Moe. De deler av sin livserfaring og gir tips og råd for å finne balansen mellom arbeidsliv og livet på hjemmebane. Susanne mener også at det er viktig å huske på i møte med nye mennesker at alle har sitt. For oss er det tilfeldigvis hørsel.

Medvirkende: Sindre Falk, Kim Rand og Susanne Karin Moe.


Episode 4 | Teknologi = frihet?

I episode 4 møter vi teknologidirektør Sven Størmer Thaulow fra Schibsted. Han er lidenskapelig opptatt av dingser, og siden han har nedsatt hørsel er han ekstra opptatt av teknologien som hjelper oss. Sven er optimist til fremtiden og gleder seg over de teknologiske mulighetene. Han mener også at det bare er å kaste seg ut i det, omfavne og lære teknologien. For, hva er det egentlig som kan gå galt?

Medvirkende: Sindre Falk, Sven Størmer Thaulow.


Episode 5 | Mentorprogrammet: Sammen er vi sterke

I episode 5 møter vi Bjørg Kampestuen-Berntzen og Irene Syse. De forteller om mentorprogrammet for yrkesaktive med nedsatt hørsel og deler erfaringer og opplevelser som mentor og deltaker. En tilrettelagt arbeidsplass er ikke alltid nok. Fellesskap med andre hørselshemmede kan være like viktig. Deltakelse i mentorprogrammet fikk Irene til å innse hva hun hadde savnet.

Medvirkende: Sindre Falk, Bjørg Kampestuen-Berntzen, Irene Syse


Episode 6 | Tidsklemma!

I episode 6 møter vi statsviter Marte Oppedal Vale. Marte er tobarnsmor, CI-operert og stipendiat ved UiO. Hun er ekspert på likestilling, diskriminering og rettigheter, og hun bruker alle triksene i boka for å få hverdagen og livet til å gå rundt. Hvordan balanserer man egentlig barn, jobb, partner og alt annet mens man samtidig har nedsatt hørsel?

Medvirkende: Sindre Falk, Marte Oppedal Vale.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding