Hopp til innhold

Hører du dårlig?

Hvis en hørselstest viser at du har nedsatt hørsel, er det en fordel å begynne så tidlig som mulig med høreapparat. Det skyldes at hørselssystemet må stimuleres med lyd for at taleforståelsen skal opprettholdes.

Sterkt tunghørt

Å miste hørselen gradvis eller plutselig, kan by på store utfordringer. Det er imidlertid viktig å se hvilke muligheter som finnes - HLF ønsker å hjelpe deg.

Tinnitus

Mange har opplevd at det piper eller suser i øret. Enten når vi er slitne eller har vært utsatt for høy lyd. Tinnitus, eller øresus som er den norske betegnelsen, kjennetegnes ved at det er en lyd bare du selv hører.

Ménière

Ménière kjennetegnes ved svimmelhetsanfall, øresus, dottfølelse i øret og hørselstap. Det er mulig å lindre symptomene gjennom å hvile, unngå stress, ha et sunt kosthold samt ta hensyn til syn og hørsel.

CI (Cochlea Implantat)

CI (Cochlea Implantat) tilbys hovedsakelig til hørselshemmede med så store hørselstap, hvor det er liten eller ingen mulighet til å oppfatte tale med et vanlig høreapparat.

Yrkesaktiv og hørselshemmet

Et hørselstap er et usynlig handikap. Mye energi går med til å få med seg hva som blir sagt. Det er ofte vanskelig for kolleger og sjefen å forstå grunnen til at den som er hørselshemmet kan virke sliten på jobben.

Foreldre og barn

Mange som blir foreldre til et hørselshemmet barn, har liten eller ingen kjennskap til det å høre dårlig. Derfor er det naturlig at man får ulike reaksjoner i starten, som for eksempel sjokk, benektelse, tomhet eller sinne. Når de første reaksjonene har lagt seg, er ofte informasjonsbehovet stort.

Snakk med en likeperson

Thorbjørn er en av over 500 likepersoner i HLF. Han stiller frivillig opp for å hjelpe andre hørselshemmede.

Information in other languages

Welcome to HLF – The Norwegian association for the hard of hearing. On this page you will find “first aid” for hearing aids. There are different languages in alphabetical order in the download list.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding