Hopp til innhold

HLF skal gjøre hverdagen enklere for alle landets hørselshemmede, og forebygge hørselstap og hørselsskader i befolkningen.

Last ned HLFs handlingsprogram for perioden 2015-2018

I 2020 vil det være en million hørselshemmede i Norge.

Hørselsrelaterte lidelser er en av Norges hurtigst voksende folkehelseutfordringer. Gruppen er stor og det er en rekke undergrupper med personer som har medisinske, tekniske og psykososiale behov.

HLF bidrar til å hjelpe hørselshemmede og deres nærpersoner gjennom frivillig arbeid, politisk påvirkning og hørselsfaglige tilbud i regi av blant annet HLF Briskeby kompetansesenter AS.

Å forebygge og behandle/rehabilitere er fokusområdene i HLFs engasjement som folkehelseaktør.

Forebyggingsfokuset skal bidra til å forhindre hørselsskader og hørselstap i befolkningen. HLFs behandlings-/rehabiliteringsfokus er rettet inn mot personer med hørselsutfordringer og behov for myndiggjøring og mestring.

Rehabilitering starter opp før, under eller etter behandling - og er relevant uansett alder og livssituasjon. De beste resultatene oppnås når en kommer tidlig i gang og brukerens behov, mål, motivasjon og ressurser følges systematisk opp med nødvendige støttefunksjoner – hørselsfaglige og/eller frivillige så som likepersoner.

Brukerens kontakt med helsepersonell må være tilrettelagt for å sikre at retten til informasjon og medvirkning blir oppfylt.

Her er en forenklet modell som viser HLFs fokusområder og prioriterte oppgaver:

Forenklet bilde av HLFs handlingsprogram 2015-2018

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding