Hopp til innhold

Et stort savn på Briskeby har i mange år vært mangelen på egnede utefasiliteter for ballspill og annen lek/sport. Det er nå på plass i form av en moderne ballbinge med teleslynge.

BallbingeMange hørselshemmede tar av seg høreapparatene når de driver med fysisk aktivitet. Dette går ut over mulighetene til å ta i mot informasjon samt til å kommunisere og delta i det sosiale som er en viktig del av lek og idrett.

Prosjektet har - med stor dugnadsinnsats fra elever og ansatte ved Briskeby skole og kompetansesenter as - bygget en ballbinge med innlagt teleslynge for slik å stimulere til økt fysisk og sosial aktivitet blant tunghørte barn, unge og voksne.

Anlegget bidrar til økt integrering av tunghørt ungdom. Gjennom å trene i ballbingen får unge hørselshemmede den tryggheten og selvtilliten de trenger for å kunne stå frem som tunghørte i idrettsmiljøet lokalt. Ballbingen trekker til seg hørende ungdom fra lokalmiljøet, slik at kontakt med jevnaldrende også kan skje på de tunghørte elevenes "hjemmebane".

Briskeby har lagt ut en bildeserie fra byggingen av ballbingen.

Hurtiglenke: www.hlf.no/ballbinge

Illustrasjonstegning: Ballbinge

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding