Hopp til innhold

Utvikle danseforestilling for hørselshemmede barn. Bruk av visuelle og taktile elementer skal gjøre forestillingen «Tumble in the Jungle» tilgjengelig og opplevelsesrik for alle barn.

Foto Inger C B d LisUtgangspunktet for prosjektet er at det finnes lite tilbud av scenekunst for hørselshemmete barn i målgruppen 2-4 år.

Koreografen Inger Cecilie Bertran de Lis utvikler en danseforestilling som tar på alvor at hørselshemmede barn leser via kroppsspråket og er opptatt av bevegelser og det visuelle. Bruk av visuelle tablåer vil bli brukt for å gi hørselshemmede barn en opplevelsesrik forestilling.
Samtidig vil Bertran de Lis at forestillingen, skal også være for andre barn som ikke har denne funksjonshemningen, fordi hun ikke ønsker at hørselshemmede blir en stigmatisert gruppe.

Bertran de Lis tror det kan være en samlende effekt at det er en forestilling for alle barn i denne aldersgruppen, men hoved fokuset er å tilrettelegge forestillingen for hørselshemmede barn

Forestillingen skal ha fokus på humor, felleskap og annerkjennelse. Dette er temaer som små barn kan gjenkjenne og som gir dem et øyeblikks opplevelse av glede og gjenkjennelse. Glede og humor oppfattes av veldig mange som noe grunnleggende i livet. Dette er følelser som uttrykker noe veldig dypt menneskelig. Latteren viser at vi lever og at vi kan glede oss over livets merkverdigheter.

Bertran de Lis vil samarbeide med Voldsløkka barnehage for hørselshemmede barn underveis i produksjonsfasen, for å få mer kunnskap og forståelse og for å undersøke hva som kommuniserer med barna.

Målsetningen er å skape en forestilling som kommuniserer med hørselshemmede barn, å gi dem en kunstopplevelse som kan gi dem glede og berikelse i øyeblikket, og vekke følelser og engasjement.

Forestillingen «Tumble in the Jungle» har urpremiere 2. oktober 2018 på Dansens Hus og spiller forestillinger 2.-7. oktober 2018.

Hurtiglenke: www.hlf.no/dansekunstforallebarn

Foto: Prosjektleder Inger Cecilie Bertran de Lis

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding