Hopp til innhold

Prosjektet vil se på emosjonell forståelse hos barn på 4 år med moderate hørselstap. Skiller denne seg fra barn med normal hørsel, og på hvilken måte?

Prosjektleder Nina Jakhelln LaugenEmosjonsforståelse handler om å vite hva som utløser emosjoner, hvordan de kjennes og hvordan de kan håndteres. Dette er viktig for barnets psykiske helse og sosiale ferdigheter.

Barn med hørselstap har en økt risiko for forsinket språkutvikling. Det er også en økt forekomst av psykiske vansker i denne gruppen. Man har sett at barn med CI har en annerledes utvikling av emosjonell forståelse enn hos barn med normal hørsel.

Det er forsket lite på barn med moderate hørselstap, selv om denne gruppen er betydelig større. Det er viktig å se på mekanismene for emosjonell forståelse også i denne gruppen, og hvordan dette skal styre tiltakene som igangsettes i forbindelse med påvist hørselstap.

Prosjektet ser på emosjonell forståelse hos barn på 4 år med moderate hørselstap. Skiller denne seg fra barn med normal hørsel, og på hvilken måte? Er samspillet mellom foreldre og barn annerledes enn hos familier med hørende barn, og hvordan samvarierer de ulike faktorene?

Prosjektet er et PhD-prosjekt tilknyttet Psykologisk institutt ved NTNU, og samarbeider med «Tidlig trygg i Trondheim» ved samme institutt.

Prosjektets første artikkel er publisert, og identifiserer de viktigste faktorene som forklarer psykososial variasjon - særlig kjønn og tidspunkt for intervensjon.

Hurtiglenke: www.hlf.no/emosjonsforstaelse

Bildet over: Prosjektleder Nina Jakhelln Laugen

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding