Hopp til innhold

Prosjektets mål er at alle dubbede barnefilmer som kommer på kino i 2017 og deler av 2018 vises med tekst.

Premierevisning Richard Storken HLF har etterspurt en permanent ordning der dubbede barnefilmer på kino får krav om tekst, på lik linje med øvrige kinofilmer som alt tekstes. Dette er et viktig bidrag til universell utforming av kinotilbudet. Det langsiktige målet er at prosjektet og dets resultater fører til en permanent finansering fra myndighetene, samt krav i lovverk om teksting av dubbede barnefilmer.

Hovedmålsettingen med prosjektet er å muliggjøre gode opplevelser, sosialt samvær og tilhørighet for hørselshemmede barn ved at alle dubbede barnefilmer vises på kino med norsk tekst. Det er 2500 hørselshemmede barn og unge, samt 750 000 voksne hørselshemmede i Norge i dag. For barn er det viktig å bli akseptert og oppleve seg inkludert. Prosjektet vil gjøre at hørselshemmede barn får med seg det som skjer, og dermed får en god filmopplevelse og kan delta i det sosiale rundt kinobesøket på lik linje med sine venner. Et viktig delmål med prosjektet blir å synliggjøre hørselshemmede barn og deres behov.

For å vurdere betydningen av prosjektet vil HLF i etterkant av prosjektperioden sende ut en spørreundersøkelse til kinoene for å hente inn deres erfaringer. Besøkstall for filmene opp mot sammenlignbare filmer fra foregående år vil også bli hentet inn.

For mer informasjon, ta kontakt med Marit Skatvedt på eller 954 49 903.

Hurtiglenke: www.hlf.no/barnefilm

Foto: Premierevisning av Richard Storken, som er tekstet gjennom prosjektet.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding