Hopp til innhold

Prosjektet utvikler og produserer to apper med lydfiler til bruk for fokusert avspenning og oppmerksomhetstrening. Personer med tinnitus skal, ved å ta i bruk dette verktøyet, få bedre utbytte av rehabiliteringstilbudet ved HLF Briskeby rehabilitering og utadrettede tjenester as.

Målet er gi et brukervennlig verktøy for egentrening som en forlengelse av tinnitusrehabilitering, den skal være enkel å ta i bruk i hverdagen og skal kunne sette personen i stand til å bli sin egen terapeut. Lydfilene blir et praktisk verktøy til både forebygging og rehabilitering av stress og tinnituslyd. Lydfilene vil bli jevnlig brukt under rehabilitering og undervisning for brukere på rehabiliteringsforløpene ved HLF Briskeby rehabilitering og utadrettede tjenester as. Lydfilene vil også kunne bli benyttet av personer med tinnitus utfordringer som ikke har deltatatt på rehabiliteringsoppholdet.

 

Vår erfaring fra flere års rehabilitering viser at mulighetene for å bruke fokusering på en konstruktiv måte er stor. Fokusering er en ferdighet som kan trenes til å bli selektiv.

 

Vi tror at lydfiler for fokuserings- og oppmerksomhetstrening vil gi mange mennesker en mulighet til å øke sin livskvalitet, samt bidra til økt forståelse for betydningen av egeninnsats. Den vil også være godt tilrettelagt for hørselshemmede og personer som sliter med tinnitus med blant annet god lydkvalitet, tydelig stemme som uttaler klare og tydelige konsonanter. Lydfilene blir et praktisk verktøy til både forebygging og rehabilitering av stress og tinnituslyd. Vår erfaring fra rehabiliteringen er at repetisjon er viktig for å gjøre det lettere som en egenprosess for å oppnå selvfølelse og dermed mestring.

 

Vi mener prosjektet vil være helsefremmende og vil gi en positiv effekt på individets mentale helse. Lydfilene vil både ha en forebyggende og oppfølgende effekt.

 

Hurtiglenke: www.hlf.no/tinnitusriktigfokus

 

Foto: Prosjektleder Bente Ørbeck

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding