Hopp til innhold

Barnehagen kan være en øredøvende arbeidsplass, med et lydnivå som kan tilsvare en rockekonsert. Er det rart små og store kan være slitne i ørene når dagen er over?

Lydmåleren Lydia er en svart boks med et rødt, et gult og et grønt lys. Foto.HLF har i samarbeid med Utdanningsforbundet utarbeidet et pedagogisk opplegg for å redusere støynivået i barnehager og skoler. Lydmåleren Lydia har en sentral rolle i dette opplegget.

Støy er skadelig for hørselen. Det er derfor for eksempel skogsarbeidere og helikopterpiloter bruker hørselsvern på jobben.

Men hva med deg som jobber i barnehage? Målt i desibel bråker skrikende barn verre enn både motorsager, helikoptre og boring i betong.

Støy kan føre til nervøsitet, blodtrykksøkning, hodepine, søvnvansker og redusert trivsel.

Støy er en vanlig årsaksfaktor ved nedsatt hørsel, øresus, stress og muskelspenninger.

Lydmåleren Lydia kan hjelpe deg med å kontrollere støyen i barnehagen, og bidra til å gi barna bedre bevissthet om støy.

Bestill Lydia i HLF-butikken

Hvordan bruke lydmåleren i barnehagen?

For å få fullt utbytte av lydmåleren Lydia, er det viktig at du presenterer den for barna, engasjerer dem i spørsmål rundt støy og hørsel, og gir en lettfattelig fremstilling av hvordan Lydia kan gjøre barnehagen til et enda bedre sted å være.

Last ned bruksanvisning for Lydia her

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding