Hopp til innhold

HLF skal gjøre hverdagen enklere for alle landets hørselshemmede, og forebygge hørselstap og hørselsskader i befolkningen.

I 2022 er det en million med hørselsutfordringer i Norge. HLF avholdt sitt landsmøte på Scandic Havet i Bodø i juni 2022. Landsmøtet vedtok tre politiske resolusjoner som du kan lese her. Et nytt handlingsprogram for perioden 2022-2025 ble også vedtatt. Se handlingsprogrammet i sin helhet her.

Hørselsrelaterte lidelser er en av Norges hurtigst voksende folkehelseutfordringer. Gruppen er stor og det er en rekke undergrupper med personer som har medisinske, tekniske og psykososiale behov.

HLF bidrar til å hjelpe hørselshemmede og deres nærpersoner gjennom frivillig arbeid, politisk påvirkning og hørselsfaglige tilbud i regi av blant annet HLF Briskeby kompetansesenter AS.

Å forebygge og behandle/rehabilitere er fokusområdene i HLFs engasjement som folkehelseaktør.

Forebyggingsfokuset skal bidra til å forhindre hørselsskader og hørselstap i befolkningen. HLFs behandlings-/rehabiliteringsfokus er rettet inn mot personer med hørselsutfordringer og behov for myndiggjøring og mestring.

Rehabilitering starter opp før, under eller etter behandling - og er relevant uansett alder og livssituasjon. De beste resultatene oppnås når en kommer tidlig i gang og brukerens behov, mål, motivasjon og ressurser følges systematisk opp med nødvendige støttefunksjoner – hørselsfaglige og/eller frivillige så som likepersoner.

Brukerens kontakt med helsepersonell må være tilrettelagt for å sikre at retten til informasjon og medvirkning blir oppfylt.

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding