Hopp til innhold

Regjeringens forslag til endringer i statsansatteloven som en del av inkluderingsdugnaden. Høringen dreier seg i hovedsak om tiltak for å inkludere personer med hull i CV-en i arbeidslivet.

HLF syntes det er positivt at regjeringen tar fatt i arbeidet med inkluderingsdugnaden og kommer med flere konkrete tiltak for et mer inkluderende arbeidsliv. Dette er et viktig arbeid for å få flere som kan jobbe inn i arbeidslivet og støtte de som allerede er i jobb slik at de ikke faller ut.

I dette forslaget foreslår Regjeringen blant annet at personer med hull i CV-en skal få de samme rettighetene i statsansatteloven som personer med nedsatt funksjonsevne. Dette omfatter at minst en person med hull i CV-en skal innkalles til intervju og kan ansettes på bakgrunn av positiv særbehandling slik som personer med nedsatt funksjonsevne har i dag. HLF er uenig i forslaget på bakgrunn av at personer med nedsatt funksjonsevne bør ha en fordel basert på at de er en del av diskrimineringsgrunnlaget i likestilling- og diskrimineringsloven.

Les hele høringsinnspillet her

 

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding