Hopp til innhold

Webdirektivet skal innlemmes i Likestillings- og diskrimineringsloven, men HLF er skuffet over at det ikke stilles strengere krav til teksting.

Tilgang til informasjon er en av grunnpilarene i vårt demokrati og helt nødvendig for ytringsfriheten og meningsfriheten. HLF mener at regjeringen svikter hørselshemmedes menneskerettigheter og rett til likestilt tilgang til informasjon og samfunnsdebatten. Dette ved at det ikke stilles krav om teksting av direktesendt innhold og opprettholder unntak for WCAG 1.2.4.

Rask teknologisk utvikling og demokratisk nytte av tekst i sanntid må vektes høyere. Vi er i en situasjon hvor direkteteksting er den eneste måten å sikre hørselshemmede likestilt tilgang til materiale i sanntid. At dette må til for å sikre grunnleggende ytrings- og meningsfrihet, samt er anbefalt av FN, må ligge som motivasjon for å stille strengere krav, samt investere i raskere innovasjon av forbedringer i teknologien. I en tid hvor tre dagers postgang normativt ansees som lang tid for kommunikasjon, så er det urimelig at hørselshemmede skal vente opptil 14 dager på å få tilgang til direktesendt materiale. 

Les hele innspillet her.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding