Hopp til innhold

Innspillet til Mediemangfoldsutvalgets utredning (NOU 2017:7) gikk på viktigheten av å få på plass et universelt utformet medietilbud.

Alle må ha lik tilgang til medier, uavhengig av hørselshemming eller annen funksjonsnedsettelse. Her er HLFs merknader til utredningen:

  • HLF støtter forslaget om en ny innovasjonsrettet tilskuddsordning (kap 8.5.4), såfremt økt støtteintensitet for prosjekter rettet mot økt bruksmangfold inkluderes i tilskuddsordningen, herunder personer med nedsatt funksjonsevne.
  • HLF mener at et generelt kriterium for mottak av statsstøtte, tilskudd eller annen støtte bør være at produktet er universelt utformet.
  • HLF mener at departementet i forslag til ny kringkastingslov må fjerne unntaksbestemmelsen «forutsatt at det er teknisk og praktisk mulig» i bestemmelsen om teksting (kap 8.5.9).
  • HLF oppfordrer departementet til å gå i dialog med tv-kanalene som sender fra utlandet til det norske markedet om etterlevelse av kringkastingslovens bestemmelser om teksting av ferdigprodusert og direktesendt innhold.

Les hele innspillet her.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding