- HLF mener regjeringen må jobbe for høy lærertetthet fordi hørselshemmede har det bedre i mindre grupper hvor det er mindre støy.
- God klasseledelse reduserer problematferd som skaper en gunstig kontekst for virksom undervisning, dette bør derfor i større grad ha fokus i utdannelse og når man ansetter lærere, men vi bør likevel ikke fire på kravene med tanke på fagkunnskap.
- Utdanningssystemet må ta høyde for alle overganger i skoleløpet. Også barneskole-ungdomsskole og ungdomsskole-videregående. Dette er spesielt viktig for barn med funksjonshemminger som ofte har en tilrettelagt hverdag. Da er det særdeles viktig at nødvendig informasjon gis videre i skolesystemet slik at man ikke bruker unødvendig tid på å tilrettelegge rundt et barn, hvis behov, og løsninger, allerede er kjent fra tidligere.
- HLF mener man ikke burde splitte Statped opp og fordele oppgaver og forskningsressurser til enkelte universiteter og høgskoler. HLF mener det er viktig å ha et nasjonalt kompetansesenter for krevende diagnoser slik som hørselshemming.
- HLF er enig i forslaget om å «innføre lovkrav om at enkeltvedtak om spesialpedagogisk hjelp for barn under opplæringspliktig alder utløser rett til spesialpedagogisk hjelp fra personell med relevant pedagogisk eller spesialpedagogisk kompetanse i 80 prosent av timene som vedtaket omfatter». HLF mener derimot at retten til spesialfaglig kompetanse må gjelde i 100% av timene som vedtaket omfatter.