Hopp til innhold

HLF ba Kunnskapsdepartementet legge til en ny paragraf i forslaget for å sikre at helsesykepleiere får kunnskap om barn med funksjonsnedsettelser i utdanningsløpet.

Det er omtrent 2500 hørselshemmede barn i norske barnehager og skoler til enhver tid. I 2018 fastslo Patrik Kermit at barn og unge med hørselstap som gruppe oppnår dårligere resultater på skolen sammenlignet med hørende jevnaldrende. De har større psykososiale utfordringer, er mer ensomme og sliter med å oppnå en opplevelse av å være en del av fellesskapet. I tillegg er det lite som tyder på at de får medvirke på sitt eget utdanningsløp og -situasjon. 

I høringsinnspillet ba HLF Kunnskapsdepartementet om å legge til en ny paragraf i forskriften som omhandler kunnskap om barn med funksjonsnedsettelse, herunder hørselstap. En slik paragraf bør innbefatte læringsmål om ulike funksjonshemminger og sansetap, herunder hørselstap, kommunikasjon, universell utforming, tilretteleggingsbehov, psykisk helse og barrierer som hindrer inkludering for disse gruppene.

Les hele høringsinnspillet her. 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding