Hopp til innhold

HLF ba om midler til å integrere talegjenkjenningsteknologi i transportsektoren for å sikre alle likeverdig tilgang til informasjon om forutsette og utforutsette hendelser på reisen.

HLF ba transport- og kommunikasjonskomiteen om å satse på talegjenkjenningsteknologi under høringen om statsbudsjettet for 2017. For å sikre universell utforming av kommunikasjon og informasjon, og særlig nød- og evakueringsprosedyrer, er det nødvendig med talegjenkjenningsteknologi.

Arbeids- og sosialdepartementet har betalt for den viktige oppstarten i utvikling av talegjenkjenningsteknologi og med 2 til 4 millioner kommer man langt med integrering av talegjenkjenningsteknologi også i transportsektoren. HLF utfordret transportkomiteen til å sette av midler for å sikre at hørselshemmede kan reise trygt med offentlig transport.

HLFs merknader til transport- og kommunikasjonskomiteen i forbindelse med statsbudsjettet 2017:

  • Det øremerkes midler under kapittel 1330 Særskilte transporttiltak, til utvikling av kunnskapskilder (stemmeprofil, ordbok, språkmodell) til bruk ved talegjenkjenningsteknologi i samferdselssektoren. Slik teknologi vil gjøre transportsikkerhet universelt utformet og bidra til at personer med nedsatt kommunikasjonsevne også får ivaretatt sin sikkerhet på reise.
  • Arbeidet med universell utforming må inkludere kommunikasjon og informasjon, særlig når det gjelder transportsikkerhet.

Les hele høringsinnspillet her.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding