Hopp til innhold

HLF har levert høringsinnspill til Kunnskapsdepartementet om revisjon av nasjonal retningslinje for barnesykepleierutdanningen. I tillegg har organisasjonen levert felles høringsinnspill til retningslinjene for utdanningene av anestesisykepleiere, intensivsykepleiere, kreftsykepleiere og operasjonssykepleiere, samt samisk sykepleierutdanning.

Sentralt i innspillet om barnesykepleierutdanningen står et krav om en ny paragraf i forskriften om kunnskap om barn med funksjonsnedsettelser, herunder hørselstap. 

Hele innspillet om barnesykepleierutdanningen kan leses her. 

I forbindelse med de øvrige utdanningene mener HLF det er behov for mer kunnskap om kommunikasjon med hørselshemmede for å sikre en dialog hvor alle har muligheter for å få en korrekt forståelse. Videre er det viktig med kunnskap om hvordan hørselshemming kan påvirke både mentalt og fysisk, samt at eldre hørselshemmede ofte kan feildiagnostiseres med demens.

Felles høringsinnspill om anestesisykepleier-, intensivsykepleier-, kreftsykepleier- og operasjonssykepleierutdanningen kan leses her. 

HLF har levert høringsinnspill om nasjonal retningslinje for samisk sykepleierutdanning. Dette innspillet samsvarer med de øvrige innspillene, men i tillegg vil vi spesifikt peke på den doble kommunikasjonsbarrieren samiske hørselshemmede kan møte, både i kraft av sitt hørselstap og ved å møte helsepersonell som ikke har kjennskap til deres språk, men også mangel på kunnskap om deres kultur og historie.

Hele høringsinnspillet om samisk sykepleierutdanning kan leses her. 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding