Hopp til innhold

For å kunne reflektere over sin egen situasjon krever det at man kan speile seg i andre. Prosjektet "Å høre til" har utviklet en portrettbok som fungerer som en inngang til egenrehabilitering for hørselshemmede.

Prosjektleder Roar RåkenÅ kunne leve godt med nedsatt hørsel krever at man blir kjent med seg selv på nytt og finner ut hvilke situasjoner man kan mestre, og hvilke teknikker man kan bruke.

Som hørselshemmet består en del av rehabiliteringsprosessen av et identitetsarbeid, som går ut på å bli trygg på seg selv som en person som hører til i livet og i samfunnet, selv om man lever med nedsatt hørsel. For å kunne reflektere over sin egen situasjon krever det at man kan speile seg i andre. Å lære om andres erfaringer og tanker er nyttig for å bli kjent med seg selv.

Prosjektet har utviklet en portrettbok som fungerer som en inngang til egenrehabilitering. Boka portretterer et utvalg mennesker som lever med nedsatt hørsel, og lar dem slippe til med sine erfaringer, refleksjoner og opplevelser på veien mot myndiggjøring og mestring.

Som lesere kan hørselshemmede og nærpersoner få ta del i disse skildringene i trygge omgivelser hjemme, og på den måten utforske sine egne handlingsmuligheter.

Boken kan bestilles i HLF-butikkens avdeling Hørselsrelaterte bøker/CDer, eller lastes ned fra boksen til høyre.

Hurtiglenke: www.hlf.no/mestringsfortelling

Prosjektleder Roar Råken

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding