Hopp til innhold

Prosjektet har satt fokus på konsekvenser og muligheter for eldre med sansetap, materialet som er utviklet er publisert på nettstedet www.sansetap.no

Kombinerte alvorlige sansetap i alderdommen fører til betydelige funksjonsproblemer i hverdagen. Kommunikasjonsvansker og sosial isolasjon er utbredte følgeplager. I mange tilfeller kan de alvorlige konsekvensene reduseres hvis funksjonsvanskene identifiseres på et tidlig tidspunkt og følges opp med egnede hjelpemidler og tilrettelegging av omgivelsene. For å lykkes i så måte er en nøkkelfaktor økt kunnskap hos involverte personalgrupper som møter eldre i helse-, omsorg- og rehabiliteringstjenesten.

Prosjektet har gjennomført en omfattende flerfaglig prosess med høygradig brukermedvirkning, for å utvikle og implementere det multimediale og tilrettelagte nettstedet www.sansetap.no. Dette er tatt i bruk av kommunale helse- og omsorgstjenester og relevante profesjonsutdanninger. Nettstedet utmerker seg ved konkrete tips og råd for nærpersoner, personellgrupper, likemenn og brukere.

Prosjektet er blitt videreutviklet av Staten, slik at det dekker alle aldersgrupper.

Se informasjon om nettstedet (pdf)

Hurtiglenke: www.hlf.no/sansetap

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding