Hopp til innhold

Prosjektet har laget en selvhjelpsbok for at rehabilitanten skal få bedre utbytte av rehabiliteringstilbudet vi har innen tinnitus og/eller nedsatt lydtoleranse. Boken forenkler treningen hjemme og gir dermed økt mestringsfølelse og effekt av behandlingen.

Foto Siri Merete Berseth og Dag SundeProsjektet har laget en håndbok som er ment som en hjelp til selvhjelpsbok. Denne kan lastes ned her. Boken er et brukervennlig verktøy i hverdagen. Den rommer kunnskap når man trenger repetisjon og konkrete individuelle oppgaver som er nødvendig å gjennomføre for å oppnå mestring og dermed også økt livskvalitet. Boken er motiverende for å komme i gang med egenrehabiliteringsarbeidet.

Første del av boken inneholder en kunnskapsdel og veiledning for rehabilitanter plaget av tinnitus og/eller nedsatt lydtoleranse. Forståelse av den nevrofysiologiske modellen står sentralt, i tillegg til en beskrivelse av prinsippene bak rehabiliteringsmetoden. Kognitiv atferdsterapi og avspenning er også viktige temaer. Andre del er bygget opp slik at det er mulig å legge inn informasjon som er individuelt tilpasset den enkelte rehabilitantens behov. I tillegg til individuelle protokoller med spesifikke arbeidsoppgaver til rehabilitanten skal gjøre, presenteres også verktøy i form av tips. Boken individualiseres ved hjelp av plastlommer til å legger ned aktuell informasjon i.

Bildet over: Prosjektleder Siri Merete Bergseth og prosjektansvarlig Dag Sunde

Hurtiglenke: www.hlf.no/handboktinnitus

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding