Hopp til innhold

Prosjektet bygger opp et landsomfattende korps av sertifiserte frivillige balanseinstruktører, som tilbyr balansetrening til hørselshemmede og andre med balanseutfordringer.

Om lag én million nordmenn har en form for hørselshemming. Hørselshemming er assosiert med helseutfordringer innen blant annet muskel/skjelett og svimmelhet/balanse.

Vi har her gjort oss en del erfaringer. HLF Briskeby kompetansesenter har gjennomført et prosjekt som dokumenterte at balansetrening er effektivt for bedre kommunikasjon, læring og mestring for hørselshemmede med balanseutfordring. Et brukerstyrt prosjekt i regi av HLF Eiker viser at balansetreningen gir deltakerne mindre muskelspenninger og økt trivsel i hverdagen.

Prosjektet vårt har til hensikt å lære opp et frivillig korps av sertifiserte balanseinstruktører fra hele landet. Når prosjektet er ferdigstilt forventer vi at det på landsbasis vil være mellom 30-50 sertifiserte frivillige balansetrenere.

Blant våre likepersoner er det mange som ønsker å bli sertifisert som frivillig balanseinstruktør, og ser på dette som en mulighet til å lære noe nytt og spennende, og bidra til andres helse og livskvalitet. For tillitsvalgte i lokallagene vil dette prosjektet føre til økt frivillig aktivitet i nærmiljøet. 

På lenger sikt er målet at denne aktiviteten skal bli en fast del av HLFs arbeid opp mot eldre og hørselshemmede i regi av våre lokallag. Tilbudet vil være åpent for alle hørselshemmede og andre med balanseutfordringer.

Et prosjekt som pågår parallelt produserer en universelt utformet balansetreningsfilm, rettet inn mot eldre med hørselsutfordringer - klikk her for mer informasjon. Filmen vil komme til nytte blant annet i arbeidet til de frivillige balanseinstruktørene.

Hurtiglenke: www.hlf.no/balanse

Foto: Sindre Falk / HLF Briskeby videregående skole as

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding