Hopp til innhold

Prosjektet har bygget opp et landsomfattende korps av sertifiserte frivillige balanseinstruktører, som tilbyr balansetrening til hørselshemmede og andre med balanseutfordringer.

Om lag én million nordmenn har en form for hørselshemming. Hørselshemming er assosiert med helseutfordringer innen blant annet muskel/skjelett og svimmelhet/balanse.

Vi har tidligere gjort oss en del erfaringer på området HLF Briskeby kompetansesenter gjennomførte et prosjekt som dokumenterte at balansetrening er effektivt for bedre kommunikasjon, læring og mestring for hørselshemmede med balanseutfordring. Et brukerstyrt prosjekt i regi av HLF Eiker viste at balansetreningen gir deltakerne mindre muskelspenninger og økt trivsel i hverdagen.

Prosjektet vårt har lært opp et frivillig korps av sertifiserte balanseinstruktører fra hele landet. Ved prosjektavslutning var det kommet på plass 32 sertifiserte frivillige balansetrenere.

Blant våre likepersoner er det fremdeles mange som ønsker å bli sertifiserte som frivillig balanseinstruktør. Disse ser på dette som en mulighet til å lære noe nytt og spennende, og bidra til andres helse og livskvalitet. For tillitsvalgte i lokallagene er dette en aktivitet som fører til økt frivillig aktivitet i nærmiljøet.

For mange lokallag er denne aktiviteten blitt en fast del av HLFs arbeid opp mot eldre og hørselshemmede i regi av våre tillitsvalgte. Tilbudet er åpent for alle hørselshemmede og andre med balanseutfordringer.

Vi har i et supplerende prosjekt produsert en universelt utformet balansetreningsfilm, rettet inn mot eldre med hørselsutfordringer - klikk her for mer informasjon. Filmen er bl.a. til nytte blant annet i arbeidet til de frivillige balanseinstruktørene.

Hurtiglenke: www.hlf.no/balanse

Foto: Sindre Falk / HLF Briskeby videregående skole as

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding