Hopp til innhold

Prosjektet "Brått voksen" vil gjøre studenten i stand til å analysere og ta kontroll over egen studiesituasjon.

Prosjektleder Per Otto Dahl"Brått voksen" var et treårig tverrfaglig prosjekt for et femtentalls hørselshemmede studenter for vellykket gjennomføring av studier og overgang fra studier til arbeid.

Prosjektet tok utgangspunkt i Briskeby skole og kompetansesenters oppfølging av hørselshemmede, både ungdom i videregående skole og voksne yrkesaktive. Denne kompetansen mener vi på mange områder har stor overføringsverdi til hørselshemmede studenters situasjon. Den videregående skoleelevens tilretteleggingsbehov forsvinner selvsagt ikke fordi man går over til å være student. Forskjellen er imidlertid at man ikke lenger har et støtteapparat og eventuelt foreldre som tar initiativ til nødvendige tiltak.

Brått voksen tok mål av seg til å myndiggjøre studenten til å analysere og ta kontroll over egen studiesituasjon. På bakgrunn av den enkelte brukers egendefinerte behov prøvde prosjektet ut individuelt tilpassede tiltak for bedre studiegjennomføring og vellykket overgang til yrkeslivet. Gjennom denne utprøvingen av tiltak utvikle og spredde prosjektet ny kunnskap om hensiktsmessige virkemidler for hørselshemmedes studiegjennomføring og overgang fra studier til arbeid.

Som et resultat av prosjektet har HLF Briskeby etablert NAV tilpasningskurs for studenter.

Hurtiglenke: www.hlf.no/brattvoksen

Bildet over: Prosjektleder Per Otto R. Dahl

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding