Hopp til innhold

Prosjektet utviklet informasjonsmateriell, kafekonsept  og informasjonstelefon til personer med tinnitus eller Morbus Ménières sykdom.

Steinar BirkelandFor å sikre personer med tinnitus eller Morbus Ménières sykdom rask informasjon, fikk prosjektet frem tre supplerende typer informasjonsprodukt:

  • Informasjonstelefonen T/M-linjen, bekjent av sertifiserte likemenn på frivillig basis med opplæring- og oppfølgingsansvar plassert i HLF sentralt. Linjen var operativ i 12 år (1998-2010), de siste ti årene finansiert gjennom egen post på Statsbudsjettet.
  • Utgivelse av en artikkelsamling for hver av de to diagnosegruppene samt en felles folder. De førstnevnte hadde et opplag hver i sær på 3.500 eksemplarer, den sistnevnte på 40.000.
  • Stimulering til opprettelse av informasjonskaféer i Oslo, Lier, Halden, Vadsø og Stavanger.

Etter avsluttet prosjekt kom det på plass en helhetlig brosjyrepark for de to diagnosegruppene. Når det gjelder informasjonskaféene fylte de sin funksjon i en årrekke, men aktiviteten her er blitt redusert og noen steder avviklet etter hvert som Internett generelt og www.hlf.no spesielt har gjort informasjon om de to diagnosene stadig lettere tilgjengelig.

Hurtiglenke: www.hlf.no/brukerstyrtradgivning

Prosjektleder Steinar Birkeland

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding