Hopp til innhold

Prosjektet har utviklet en danseforestilling for hørselshemmede barn. Bruk av visuelle og taktile elementer gjør forestillingen «Tumble in the Jungle» tilgjengelig og opplevelsesrik for alle barn.

Foto Inger C B d LisUtgangspunktet for prosjektet er at det finnes lite tilbud av scenekunst for hørselshemmete barn i målgruppen 2-6 år.

Koreografen Inger Cecilie Bertran de Lis har utviklet en danseforestilling som tar på alvor at hørselshemmede barn leser via kroppsspråket og er opptatt av bevegelser og det visuelle. Bruk av visuelle tablåer brukes for å gi hørselshemmede barn en opplevelsesrik forestilling.
Samtidig er Bertran de Lis klar på at forestillingen også skal være for andre barn som ikke har denne funksjonshemningen, fordi hun ikke ønsker at hørselshemmede blir en stigmatisert gruppe.

Bertran de Lis vurderer at det er en samlende effekt at forestillingen er for alle barn i denne aldersgruppen, selv om hovedfokuset er å tilrettelegge forestillingen for hørselshemmede barn.

Forestillingen har fokus på humor, felleskap og annerkjennelse. Dette er temaer som små barn kan gjenkjenne og som gir dem et øyeblikks opplevelse av glede og gjenkjennelse. Glede og humor oppfattes av veldig mange som noe grunnleggende i livet. Dette er følelser som uttrykker noe veldig dypt menneskelig. Latteren viser at vi lever og at vi kan glede oss over livets merkverdigheter.

Bertran de Lis har samarbeidet med Voldsløkka barnehage for hørselshemmede barn underveis i produksjonsfasen, for å få mer kunnskap og forståelse og for å undersøke hva som kommuniserer med barna.

Slik er det skapt en forestilling som kommuniserer med hørselshemmede barn, og gir de en kunstopplevelse som gleder og beriker i øyeblikket, og vekker følelser og engasjement.

Forestillingen «Tumble in the Jungle» hadde urpremiere 3. oktober 2018 på Dansens Hus i Oslo og spilte forestillinger 2.-7. oktober 2018. Nye forestillinger ble satt opp samme sted 30. mars - 7. april 2019. Forestillingen er også blitt spilt flere andre steder, og det er i 2019 og 2020 avtaler om nye forestillinger og turnering i inn- og utland.

Hurtiglenke: www.hlf.no/dansekunstforallebarn

Foto: Prosjektleder Inger Cecilie Bertran de Lis

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding