Hopp til innhold

Dokumentarfilm: Ung livsfortelling om veien fra mobbing til mestring.

Brødrene Thomas, Andreas og Preben er trillinger. To av dem er døve. Alle ble mobbet i oppveksten - og verst gikk det utover de døve brødrene - med grov vold, knivstikking og selvmordsforsøk. Da de begynte på videregående skole, kom de seg ut av marerittet. I dag forteller de om sine opplevelser og bidrar til å stoppe og forebygging mobbing. De har holdt forelesninger, stilt opp i nyhetsreportasjer og bl.a. på God Morgen Norge og på tiltak i regi av HLF. De vil i prosjektet stille opp og fortelle sin historie. Supervisuell vil gå i dybden og lage film om brødrene - sterke historier som bidrar til å gjøre en forskjell.

Prosjektet organiseres og drives som en dokumentarfilmproduksjon. Det sentrale er å formidle en sterk historie til flest mulig - med særskilt fokus på barn i grunn- og videregående skole. Formålet er å redusere mobbing av døve/hørselshemmede - spesielt barn/ungdom.

Det er vitenskapelig påvist at gode historier utløser fysiske reaksjoner i hjernen, som kan påvirke oss til å handle. Historien til trillingbrødrene (hvorav to er døve) er meget sterk, og brødrene har erfaring fra å stå fram i media, holde forelesninger og fortelle om sin oppvekst som var preget av grov mobbing og vold. De som hører historiene blir beveget, tårene renner. Det er viktig å synliggjøre at dette har skjedd, for å forhindre at det skjer igjen. For å nå ut til enda flere med brødrenes historie og skape empati og styrke inkluderingsmusklene i samfunnet, bør vi formidle historien som film.

Filmen og filmsnutter vil få bred formidling i ulike audiovisuelle medier, fra sosiale medier til fjernsyn.

Hurtiglenke: www.hlf.no/dovejaevel

Illustrasjon: Supervisuells logo

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding